Výstava probíhá ve skleníku Fata Morgana trojské botanické zahrady a v jejím průběhu se postupně promění asi 5500 kukel na krásné motýly. Nemusíte být znalci, a přesto vás pohled na spoustu motýlů určitě ohromí.

Nabízíme i jednu lahůdku, krasavce Morpho peleides. S modrými křídly.

Zdroj: Youtube

Nestačí? Tak se podívejte ještě na tohle video:

Zdroj: Youtube

Přehlídka barev

Na výstavě se bude mimo jiné ukazovat jeden z největších asijských otakárků Atrophaneura semperi, jehož černá křídla doplňuje červená a v rozpětí jde o 15 cm. Naopak Hebomoia glaucippe je bělásek, a kdybyste ho zahlédli, všimněte si oranžových špiček křídel s černým okrajem. Jakmile křídla roztáhne, půjde asi o 10 cm, a tím se řadí k největším běláskům. Motýli rodu Morpho zase baví modrou barvou. Což je optický klam, za nímž stojí lom světla (jejich křídla jsou ve skutečnosti hnědá).

Vidět byste mohli také jednoho z největších motýlů, martináče Attacus atlas. Kdybyste si ho změřili, došli byste k rozpětí křídel asi až 25 cm. A obdiv zaslouží rovněž motýl-cestovatel monarcha stěhovavý (Danaus plexippus). Na podzim létá ze severu USA a z Kanady do Mexika, na jaře zase zpět. Což je v motýlí říši naprosto unikátní.

Zdroj: Botanická zahrada hl. m. Prahy