Je jasné, že každý si rád udělá vlastní věnec, který i když není dokonalý, je prostě vlastní. Je v tom ta snaha, píle, vlastní nápady… Jenže občas to nedopadne úplně tak, jak bylo zamýšleno. Fotky na pinterestu vypadají prostě mnohem lépe, než je nakonec výsledek. Proč? Možná děláte tyhle chyby, které nám vypíchla Jana Čechová, floristka z Rozkvetlé dílny.

Tak tady je pár tipů, aby to tentokrát dopadlo lépe.

  • Vadí vám, že vám věnec do druhé adventní neděle opadá? Vyhněte se běžné smrkové nebo jedlové chvoji z lesa. Raději zainvestujte a v květinářství si pořiďte neopadavou jedli.
  • Vypadávají vám z věnce při sesychání větvičky? Kupte si správný vázací drát (nabízí ho každý hobbymarket) a každou řadu větviček pevně tímhle drátem omotejte.
  • Nelíbí se vám vázací drát, který zůstává na věnci být vidět? Pracujte tak, abyste každým novým svazkem zeleně drát předchozí řady zakryli.
  • A pozor! Nenechávejte svíčky na věnci nikdy hořet bez dozoru. Sesychající materiál je ideální na vzplanutí. Používejte bodce a věnec položte na nehořlavou podložku.

A možná zajímavost na závěr: na štědrovečerní tabuli už adventní věnec nemá co dělat. Tam patří svícen – ideálně s čerstvými květinami.

Abyste udělali vánoční výzdobu opravdu kvalitní, domluvili jsme se s Janou Čechovou, že vás postupně zásobíme několika články, kde poradíme, jak vánoční výzdobu udělat opravdu profesionálně.

Infobox

Autorka: Jana Čechová

Vystudovaná germanistka, zahradní designérka a floristka založila Rozkvetlou dílnu při rodičovské dovolené spíš jako koníček, který ale přerostl v podnikání. Už jedenáctým rokem tak váže svatební květiny, pořádá workshopy a zdobí nejedny podnikové eventy.