Jaký je logický plán při stavebních úpravách koupelny? Je dobré plánovat ad hoc, nebo mít vše do detailu promyšlené. I když většina lidí dnes funguje v první verzi, je lepší mít jasno a vybráno dopředu.

Při plánování nové koupelny se mnohdy nevyhneme vyvedení vodovodních rozvodů a odpadů. Než k tomu dojde, je dobré mít již dopředu vybraný nábytek. Častou chybou při plánování nové koupelny je to, že si lidé nejprve nechají od instalatéra vyvést vodu a odpad a až poté vybírají nábytek. Ten ale nemusí na nové instalace přesně pasovat. Jediným řešením v takových případech je tak finančně náročnější nábytek na míru.

Ovšem jak vysvětluje Petr Blažek, ředitel společnosti Dřevojas, opačný postup je správný. „Doporučuji pustit se do realizace odpadu až ve chvíli, kdy budete znát rozměry svého nového koupelnového nábytku. Ke každé skříňce máme na webových stránkách volně dostupnou stavební připravenost zahrnující rozměry jak samotných skříněk, tak i jednotlivých parametrů, jako například výšku a rozteč odpadu a roháčků.“ Díky těmto informacím můžete přesně vyvést rozvody vody a odpadu, aniž byste museli následně dělat neplánované stavební úpravy, které celý proces nejen zpomalí, ale i prodraží.

Zdroj: Dřevojas, tzb-info.cz