Domácí konopný krém, který hydratuje? Ano, i něco takového si můžete doma snadno vyrobit. Neucpává póry a je zcela přírodní. Výroba trvá asi pět minut. Připravte si bambucké máslo, konopný olej, jojobový olej, éterické oleje (rozmarýn, borovice, cedr a levandule), případně vitamin E a grepový extrakt.

Jak na krém?

Do nádoby dejte bambucké máslo, jojobový a konopný olej v poměru 5 : 1 : 1. Přidat můžete i vitamin E v kapkách, ideálně asi tři mililitry. Pokud nemáte, nevadí. Výhodou tohoto vitaminu je, že funguje jako konzervant a urychluje hojení pleti. Na závěr přidejte esenciální oleje. Na 150 mililitrů másla dejte asi 60 mililitrů olejů v poměru, který vám bude nejvíce vonět.

Pokud chcete vyrobit krém na dětský ekzém, zde přinášíme recept

Připravte si vodní lázeň a rozpusťte půl hrníčku bambuckého másla a půl hrníčku kokosového oleje. Poté vmíchejte lžíci medu a nechte společně rozpustit. Na závěr dodejte 40 kapek levandulového esenciálního oleje a 10 kapek esenciálního oleje z čajovníku. Nechte směs vychladnout a uchovávejte v lednici.

Skvěle funguje i okurka, tvaroh, med a další

Pokud jste fanda masek, přinášíme pár tipů. Prvním z nich je okurkovo-vaječná maska. Rozmixujte asi pětinu okurky a ušlehejte jeden bílek. Směs smíchejte a naneste na obličej. Další variantou je medovo-tvarohová maska. Smíchejte tři lžíce tvarohu a 2 lžičky medu. Nanášejte na pleť.

Zdroj: ceskozdrave.cz, dify.cz