Gianni Versace ohromil celý svět svými módními návrhy inspirovanými renesanční a barokní Itálií. Barevné a bohaté modely jsou provokativní, nespoutané a svým způsobem erotické. Staly se světově proslulými a mnoho osobností či celebrit má i v současnosti alespoň jeden Versaceho kousek ve svém šatníku. Slavný návrhář si liboval v okázalosti, opulentnosti a třpytivosti a v tomto duchu nechal zrekonstruovat a vybavit své sídlo Casa Casuarina v Miami.

Původně na místě současného hotelu stály dva domy, ale Versace jeden z nich nechal zbourat a na jeho místě postavil luxusní bazén, jehož dlaždice pokrývá 24karátové zlato. Bazén pro něj vyrobili v Itálii, následně ho rozebrali a po převozu do Ameriky byl znovu složen. U bazénu stály sochy ze 16. století, které si sem Versace nechal přivézt až z Francie.

Luxusně byl přestavěn i původní dům do podoby paláce. Rekonstrukce stála neuvěřitelných 32 milionů dolarů, což bylo asi 5x víc, než stály oba původní domy dohromady.

V roce 1997 byl Versace na schodech svého sídla zavražděn jistým Andrewem Cunananem, bohatým a vzdělaným mladíkem, jehož mrtvé tělo policie našla deset dní po vraždě slavného návrháře. Dodnes se nepodařilo uspokojivě vysvětlit, co mladého muže k tomuto děsivému činu vedlo. Schodiště domu se stalo jakýmsi poutním místem a atrakcí pro celé davy turistů.

Dům Versaceho byl v roce 2013 prodán a nový majitel, který za něj zaplatil přes 40 milionů dolarů, z něj vybudoval hotel. Můžete se zde ubytovat dokonce i ve Versaceho ložnici, pokud máte tedy připraveno přibližně 1400 dolarů na noc.