Prarodiče v roli spiklenců

Mladý pan Adam se spojil s prarodiči své přítelkyně Evy a společnými silami jejich společné hnízdečko přihlásili do pořadu Jak se staví sen. Mladý pár si totiž pořídil nový byt v novostavbě a rozhodli se k podobnému kroku, jako mnoho jejich vrstevníků - zadlužit se. Vzali si hypotéku a nyní už horko těžko sháněli peníze na další zařízení bytu. Ale štěstěna se na ně usmála a starosti s tím, kde sehnat potřebné peníze na zařízení bytu, mohli pustit z hlavy...

Konec šedi a uniformitě

Před proměnou

Po proměně

Na dekotým pořadu Jak se staví sen byla připravena k zařízení jedna z místností jejich dvoupokojového přízemního bytu s předzahrádkou. Po chvilkovém rozjímání nad tím, jak je dnešní bytová výstavba v České republice masová a zároveň velmi nenápaditá, že všechny byty a stavby jsou si sobě nápadně podobné - nenajde se zde mnoho originálních nápadů, často se jedná o novodobá sídliště, jen ne z panelů, ale z betonu, v lepším případě z cihel, a navíc že jsou neúměrně drahé - téměř nejdražšími v Evropě, se pustili do práce.

Aby se uniformita novodobé „králíkárny“ alespoň v něčem odlišovala, snažil se dekotým ve složení Kamila, Jana a Láďa tento klasický byt 2+kk s nešťastně řešeným půdorysem zařídit kultivovaně, překvapivě, a vytvořit tím mladému páru útulný a příjemný domov. Protože má Adam velkou zálibu v hifi sestavách a se svojí přítelkyní rád sleduje domácí kino, zaměřily se Jana s Kamilou, které zařizovaly obývací pokoj, hodně na důkladné řešení této součásti jejich bydlení. Velká pozornost byla věnována i kuchyňské lince, která v bytě před proměnou nebyla. Vybavení kuchyňského koutu padlo na bedra Láďovi. Mladí toužili po velké, tzv. „americké lednici“, která v sobě obsahuje výrobník ledu, chladič nápojů apod. Díky pořadu Jak se staví sen, i přes počáteční odpor designérů, kteří se snažili Adamovi velkou lednici rozmluvit, se jim i tato tužba vyplnila.

Z chutí do toho a je hotovo Kamila s Janou se „praly“ s dispozicí obýváku, která pro požadované zařízení nebyla úplně ideální. Do obývacího pokoje musely zakomponovat domácí kino, pracovnu a zónu odpočinku s jídelnou. Šmrnc obývacímu prostoru dodaly netradičně vymalované zdi, které vtipně vymezily jednotlivé zóny místnosti. Šedě vymalovanou stěnu ještě oživila světlá tapeta se vzorem. Za asistence Adama designérky vybraly televizi a domácí kino. Ostatní nábytek již nakupovaly samy. Jejich volba padla na černobílou klasiku. Při zařizování pak nastalo menší dilema s umístěním pracovního stolu. Ten nakonec našel místo mezi dvěma francouzskými okny. Toto řešení Adamovi poskytne při práci dostatek denního světla. Navíc je stolek mobilní, tak si ho Adam může dle potřeby přemístit.

Po proměně

Zatímco Jana s Kamilou zařizovaly obývák, Láďa zařizoval kuchyňský kout. Protože Adama nepřesvědčil, že se do jejich nepříliš velkého kuchyňského prostoru americká lednice nehodí, musel si poradit s jejím začleněním. Linku se snažil koncipovat tak, aby byla funkční, krásná a lednice v ní příliš nedominovala. Linku sestavil tak zvaně do písmene „U“. Kuchyňský nábytek volil ve stejných barvách, ve kterých byl vybrán i nábytek pro obývák, tedy černé a bílé. Své místo zde našel i nerez. Americká kuchyně zakotvila na rozhraní obýváku a kuchyně. Aby ale nenarušovala obývací pokoj, schovaly ji designérky za římské rolety.

Před proměnou

Po proměně

A dvanáctá a tedy poslední proměna druhé řady pořadu Jak se staví sen byla hotová. A zazvonil zvonec, ale všemu ještě není konec. V neděli od 18:05 si ještě můžete prohlédnout proměnu, která se vám líbila nejvíc.

Pro více informací klikněte ZDE.

-Připraveno ve spolupráci s Prima TV-