Boty se nechávají venku

Pro lenochy a požitkáře (a nejen pro ně) je určený altánek bez podlahy, kde celou plochu vyplňuje matrace. Do zahradního domku se tak vklouzne bez bot rovnou jako do postele. A také to zahradní postel, nebo přesněji dvojpostel, skutečně je. V zahraničí se označuje jako zahradní nábytek typu „garden canopy bed“, tedy zahradní postel s nebesy.

ČTĚTE TAKÉ:

Altánky mají společný nezvyklý vzhled a designéři jim dávají různou podobu: romantickou, venkovskou, moderní, uplatňuje se i romantika Orientu. Podle toho se pak zahradní postelové domky halí do těžkého brokátu, lehkého šifónu, režného plátna nebo rákosu a trávových rohoží. Konstrukce bývá z teaku nebo hliníku, vyskytuje se ale také bambus.

Zahradní postele s nebesy jsou ideální k dokonalé relaxaci, která často zasahuje všechny smysly. Odpočívá se v nich, spí, čte, popíjí - a pozoruje přitom okolní zeleň. Přítomný je i prvek aromaterapie, to když vedle rostou opojně vonící floxy, nervy léčí také ptačí zpěv nebo šumění vody.

Řešení pro nerozhodné

Kdo neví, kam altánek umístit nebo jej potřebuje každou chvíli jinde, pro toho je ideální trochu výstřední domeček na kolech. Mobilní domky slouží na spaní, k odpočinku, ale i jako sauna, šatna u bazénu nebo zahradní bar. Právě v posledním případě se hodí jeho mobilita: zaparkovat jej můžeme, kde se nám to právě nejvíce hodí – u zahradního krbu, vedle terasy anebo až na druhém konci zahrady. A nikde není řečeno, že nemůžeme dojet na grilovačku třeba k sousedům.

TIP Pojízdné zahradní domky mají švih a vtip nejen díky nápadu s koly, ale také vzhledem ke svému originálnímu barevnému řešení.