Jestliže gril nebo krb zatím ve vybavení domácnosti chybí, lze vybírat z nabídky rozličných druhů. K ověřené klasice neodmyslitelně patří grily na dřevěné uhlí.

Pro občasné grilování je ideální přenosné zařízení, které lze při změně počasí snadno přemístit. Do této kategorie patří všechny grily z nabídky Homeline.cz. V případě, že nejsou přenosné, dají se snadno přemísťovat díky integrovaným kolečkům.

Prověřený časem je gril Trendy, kompletně včetně roštu v nerezovém provedení. Má možnost grilovat drůbež na rožni zadním žárem. K tomu slouží zadní zavěšené ohniště. Spodní výškově regulované ohniště pak umožňuje grilování na roštu. Příslušenstvím je motor k rožni.

Atraktivní ozdobou terasy je vždy pojízdný krb Grilkamin, který je vyroben z ocelového plechu. Díky šamotovému vnitřnímu obložení ohniště se v něm jídlo griluje snadno a rovnoměrně. Komín zajišťuje dostatečný odvod kouře, a tak posezení v jeho blízkosti je velmi příjemné.

Pro větší společnost je určen gril Profi. Jak název napovídá, může se upotřebit i pro profesionální použití, ale velmi oblíben je i v domácnosti. V základní výbavě má rožeň s motorem pro grilování selátka do váhy 25 kg a druhý menší na drůbež. Zde se s výhodou používá zadní žár. K dispozici je zadní ohniště na celou šířku grilu. Pro grilování na roštu jsou pak k dispozici dvě nezávislá ohniště s regulací hoření přisávaným vzduchem.

Zcela zdravě lze grilovat na grilu Vitalo. Celonerezové provedení umožňuje nepřímé grilování jak jídla na rožni, tak i na roštu. Díky unikátní konstrukci jsou ohniště a grilovací prostor zcela odděleny. Tuk z pokrmů potom nekape do rozžhaveného uhlí, ale do zásobníku. Ohniště má regulovatelný přístup vzduchu pro spalování, šamotové obložení, a tak gril vytváří rovnoměrný žár při nižší spotřebě dřevěného uhlí. Další nezanedbatelnou výhodou je, že je omezena tvorba dýmu na minimum. Sousedé tak ani nemusí zaznamenat, že se griluje.

Aby ovšem pokrm připravený na venkovním grilu byl nejen dobrý, ale pokud možno i zdravý, je třeba vybrat vhodné zařízení a dodržet určité zásady pro přípravu jídel. Vzhledem k velké nabídce zahradních grilů a příslušenství k nim by nemělo být problémem užít si grilování bezpečně a zároveň s maximálním pohodlím.

Text a foto: www.homeline.cz