Zahradní kuchyně má spoustu podob. Můžete si ji nechat postavit na míru třeba z kamene. Nebo využít moduly, z nichž se kuchyně poskládá. Vyrobit si ji třeba z palet. Pořídit si dobře vybavený gril. A ještě vařit na ohništi, ostatně některá z nich se dají doplnit venkovním "kuchyňským" nábytkem. Co vás bude nejvíce bavit?

Tohle prostě musíte vidět. Dům se zahradou a kuchyní jako jeden celek:

Zdroj: Youtube

Pohodě na míru

Chtěli byste opravdovou venkovní kuchyni? Nechte si ji navrhnout a postavit. Může být z cihel, tvárnic nebo z kamene. Do exteriéru se prodávají také modulové nábytkové skládačky, které si vyberete podle svého gusta. Včetně třeba indukce, skleníku na bylinky nebo barového pultu. Přitom se vyplatí zohlednit obvyklý pracovní postup jako v kuchyni v interiéru. Například pokud chcete nejčastěji grilovat a méně vařit, postavte modul s grilem doprostřed. Perfektně fungují rovněž mobilní varné vozíky suplující menší kuchyni. I ty jsou založené na principu modularity, jen v menším podání. Ovšem stejně dobře může posloužit starší, v interiéru už nepoužívaný nábytek. Anebo nový a klidně i z palet.

Od grilu po ohniště

Pokud nechcete budovat kuchyni, centrum vaření dokáže zastoupit dobře vybavený gril. Nejlépe s poklopem, který v podstatě vytváří efekt horkovzdušné trouby a upečete v něm i koláč nebo chleba. Mnohé přístroje disponují také varnou plotýnkou, například pro přípravu příloh. Nebo také vyměnitelnými díly (místo části grilovací mřížky dáte pizza kámen, sendvičovač, wok pánev, stojan na drůbež a jiné). Další grily zase doplňuje udírna, případně malá pec, ale ty si lze pořídit rovněž samostatně. Zajímavou alternativu nabízí velké grilovací ohniště s mnoha doplňky, abyste na něm připravili třeba i pizzu nebo mohli rožnit. Zkrátka kdo chce vařit na zahradě a užívat si společnosti rodiny nebo přátel, prostor si najde.

Zajímá vás:

- ve kterém případě potřebujete u venkovní kuchyně komín?

- co dělat, když vaše zahradní kuchyně nebude mít střechu?

- kdy se vyplatí přivést vodu a jak na to?

- jak naložit s elektřinou?

Tohle a mnohem více najdete v časopisu Dům & Zahrada, který pro vás právě připravujeme a který vyjde 18. května.

Tohle a mnohem více najdete v časopisu Dům & Zahrada, který pro vás právě připravujeme a který vyjde 18. května.