Pokud máte rádi zahradu jako ze škatulky, ale zároveň nemáte čas nebo sílu na neustálou údržbu, může pro vás být zahradní vysavač neocenitelným pomocníkem. Tyto přístroje vysají nejen spadané listí, piliny, prach a další nečistoty, ale některé typy mají navíc zabudovaný i zpětný chod, díky kterému se snadným přepnutím změní ve fukar a rozfoukají čerstvě napadaný prašan, vmžiku očistí zámkovou dlažbu, nebo dokonce profouknou zanesené okapy. Zvlášť jestli máte velký pozemek, ulehčí vám spoustu práce nejen teď na podzim a přes zimu, ale během celého roku.

Zahradní vysavač je šikovný pomocník

„Zahradní vysavač se rozhodně vyplatí pořídit. Je to totiž šikovný pomocník nejen při odklízení spadaného listí, ale i při úklidu zbytků posečené trávy, pilin, prachu nebo třeba i čerstvého zimního prašanu. Nežádoucí materiál snadno nasajete či odfouknete a následně jej můžete lehce pohromadě přemístit na požadované místo,“ potvrzuje užitečnost zahradních vysavačů Petr Tichý, produktový specialista sítě prodejen společnosti Hecht. Zahradní vysavače či fukary disponují různými typy pohonu, aku přístroje jsou lehké, tiché, nejsou vázané na elektrickou zásuvku. Elektrické vysavače se dají často přepnout do režimu fukaru, získáte tedy kompaktní stroj na různé využití, vzhledem k délce přívodního kabelu jsou vhodnější spíš pro menší pozemky. Oproti tomu benzinové vysavače nejen snadno přeměníte na fukar, ale díky výkonnému spalovacímu motoru a absenci přívodního kabelu si s nimi můžete troufnout i na rozsáhlé plochy.

Tipy na výkonné zahradní vysavače / fukary vhodné pro každou zahradu


Elektrický fukar / zahradní vysavač Hecht 3003
Elektrický zahradní vysavač a fukar na listí nebo čerstvě napadaný prašan. V režimu vysavače je možné vysávat listí, jehličí apod. do 45litrového sběrného vaku. Sací turbína je opatřena kovovým nožem, který listí podrtí, takže je vak plněn skutečně efektivně. Vysavač se změní na výkonný fukar jednoduchým přepnutím. Režim fukaru je vhodný pro úklid ploch, kde by například hrozilo nasátí předmětů, které by mohly vysavač poškodit, nebo pro odfouknutí čerstvě napadaného sněhu. Rychlost vzduchu je 270 km/h.
K dostání za 1 199 Kč na www.hecht.cz a v kamenných prodejnách Hecht po celé ČR.

Motorový fukar / zahradní vysavač Hecht 9254

Kompaktní motorový vysavač s možností rychlé přestavby na výkonný fukar. Je poháněn dvoutaktním spalovacím motorem, vybaveným sytičem pro snadný start. Start je prováděn klasicky pomocí startovací šňůry. V režimu vysavače je listí nasáváno hubicí k ocelovým mulčovacím nožům, které listí posekají na jemný mulč, takže se 50litrový vak z odolné textilie plní efektivně. Režim fukaru umožňuje sfoukat rychle z velkých ploch na hromadu i materiál, ve kterém se nacházejí tvrdé předměty jako ořechy, kamínky nebo kousky větví, které by mohly vysavač při nasávání poškodit. Fukarem je možné vyfoukat i nečistoty z chodníků, špatně dostupných zákoutí, posekanou trávu z cest a v zimě si poradí i s čerstvě napadaným sněhem.
K dostání za 3 190 Kč na www.hecht.cz a v kamenných prodejnách Hecht po celé ČR.

Zdroje: mountfield.cz, informační materiál firmy Hecht