V rámci Víkendu otevřených zahrad (10. až 11. 6.) se můžete dostat do míst, kam se jen tak nepodíváte, případně jde o běžně otevřené zahrady, ale s bonusem navíc. Třeba se zajímavou komentovanou prohlídkou, koncertem, divadlem či jiným programem.

Podívejte se na jednu úžasnou zahradu:

Zdroj: Youtube

Co vás čeká

Letos se představuje více než 250 zahrad jak veřejných, tak i soukromých, ale také parků, uvidíte rovněž arboreta a jiné oázy klidu a zeleně. Třeba u klášterů, na náměstích, starých hřbitovech. Zapojují se také komunitní zahrady, rovněž ovocné či květinové farmy a přidaly se i umělecky pojaté zahrady. Stačí kliknout tady a vybrat si podle kraje přesně tu zahradu, která bude vašemu srdci nejbližší. Ale určitě jich stihnete navštívit i více.

Tohle vás bude bavit

Mezi velká lákadla každoročně patří návštěva bylinkové zahrady hospitálu Kuks a také Květná a Podzámecká zahrada v Kroměříži. Kdo je z Prahy, asi si nenechá ujít prohlídku palácových zahrad pod Pražským hradem. Ale my vás lákáme i na novinky a mezi ně patří Léčebná zahrada sv. Josefa u Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze nebo zrekonstruovaná oranžerie u zámku Letohrad.

Na co si jen dát pozor? Název akce evokuje, že všude budete mít vstup zdarma, to už ale závisí na majitelích.

Zdroj: vikendotevrenychzahrad.cz