Oblíbená hořčice chrání před slimáky, mšicemi, molicemi a dalšími. Smíchejte 10 gramů mletých semínek s 10 litry vody a vytvořte si postřik, který zabere snad proti všem škůdcům. Pokud ho chcete posílit, přidejte do něj ještě 4 lžíce tekutého mýdla, lépe pak přilne na rostliny. Před použitím ho ještě zřeďte v poměru 1 : 1 s vodou. Použijte ho dva dny po sobě.

Víc tipů na ekologické hnojení najdete zde:

Zdroj: Youtube

Sůl nad zlato!

Nasypte pár zrnek soli okolo rostlin a škůdci jsou rázem tatam. Ale pozor! Nemůžete to aplikovat úplně všude, některým rostlinám sůl taky nevoní. Naopak červená řepa ji miluje a bude při sklizni ještě sladší.

Můžete si udělat i postřik. Rozmíchejte dvě lžíce soli v deseti litrech vody. Ochrání před houbami, škůdci a dalšími. Bez obav s ním můžete zalít třeba jabloně, hrušně, třešně, cibuli a podobně.

Milovníci kefíru pozor

Kefír dodává přátelské bakterie nám a úplně stejně je ocení i půda u nás na zahradě. Hlavně jahody a rajčata. Smíchejte kefír a vodu v poměru 1 : 5 a použijte na zalévání.

Navíc kefír skvěle zničí i nenáviděné padlí. Smíchejte 250 ml Coca-Coly, půl litru kefíru a 10 litrů vody. Zalévejte s tím rajčata v červenci, a pak kdykoli bude potřeba.

Zdroj: sazenicka.cz