Není nad to, když vaše zahrádka pěkně kvete a prospívá. Pomoci jí můžete i úplně obyčejnými věcmi, které najdete doma ve spížce. S mlékem porazíte padlí, na plíseň vám zas pomůže jedlá soda. Zajímají vás detaily?

Jedlou sodu můžete použít všelijak. Posypte si s ní postel a uvidíte, co se stane. Vše najdete ve videu:

Zdroj: Youtube

Milovníci mléka pozor!

Mléko nemusíte jenom pít, budou ho milovat i vaše okurky. Žloutnou jim listy? Pak smíchejte 20 gramů tekutého mýdla, litr mléka, 30 kapek jódu a 10 litrů vody. Vytvoříte si směs, která žloutnutí listů zastaví.

Mléko nesnáší padlí. Opět smíchejte vodu, jód a mléko. Postačí vám litr mléka na 9 litrů vody a 12 kapek jódu. Promíchejte, nalijte do postřikovače a stříkejte na rostliny každých 14 dní.

Jedlá soda je absolutní zázrak

Rozmíchejte pouhou jednu lžičku v litru vody a přelijte do postřikovače. Vaše okurky tuto směs ocení. Odstraní padlí, ale třeba i plíseň šedou z vinné révy. Ale pozor, směs z jedlé sody aplikujte na vinnou révu předtím, než bobulky dozrají. Později už ne. Stejná pravidla platí i pro všechny ovocné stromy.

Coca-Cola vyčistí WC, očistí rezavé hřebíky a zbaví vás mšic i slimáků

Zakopejte do země zavařovačky bez víček, do kterých nalijete Coca-Colu. Slimáci se do nich nachytají, vy je jen vylovíte a odnesete pryč. Pokud bojujete s mšicemi, udělejte si směs vody a coly v poměru 1 : 1 a postříkejte s ní důkladně napadené listy.

Ekologický zahrádkář potřebuje kvasnice

Jsou skvělým hnojivem pro všechny rostliny na zahradě. Můžete použít droždí sušené v poměru 10 gramů na 10 litrů vody, hodí se na rajčata, papriky a lilky. Pokud si uděláte směs o vyšší koncentraci - 100 gramů droždí na 10 litrů vody, pak vám pomůže bojovat proti hnilobě. Můžete s nimi zalít třeba jahodové keře.

Zdroj: sazenicka.cz