NAŠE NABÍDKA:
Venkovní/vnitřní žaluzie, venkovní/vnitřní rolety, svislé fasádní clony, markýzy, pergoly, sítě proti hmyzu, vnitřní látkové stínění (římské rolety, závěsy, rolety „den a noc“), garážová vrata. Jsme největším odběratelem značky CLIMAX, českého výrobce stínění.

Jako zákazník hledám vkusné řešení zastínění oken. Chci ale, aby bylo zároveň praktické. Jaké možnosti mi Proklima nabídne?
Proklima nabízí širokou škálu stínění od žaluzií, velkého množství látkových rolet a plisé až po závěsy a záclony. Nebál bych se říct, že si vybere každý, ať už chce jednoduché zastínění, nebo designově náročný projekt. Umíme zastínit byt i celou administrativní budovu či výrobní halu.

Jaký je vlastně rozdíl mezi žaluzií a roletou?
Hlavní rozdíl mezi žaluzií a roletou je ten, že žaluzie lze vytahovat, stahovat a polohovat. Také jimi můžete regulovat prostup světla do místnosti. Kdežto rolety se dají pouze vytahovat či stahovat. Co se kam více hodí, záleží na zákazníkovi a jeho potřebách.

V nabídce máte také venkovní stínění. Proč uvažovat právě nad ním? Je mezi vnitřním a venkovním stíněním zásadní rozdíl?
Vnitřní stínění používáte hlavně proti sluníčku a samozřejmě, aby vám nebylo do interiéru vidět. Můžete si také regulovat, kolik světla dovnitř pustíte. U venkovního stínění je to nejenom o světle a soukromí, ale hlavně o odstínění tepla. Interiér se díky venkovnímu stínění nepřehřívá. A některé typy stínění dokonce pomohou v zimě udržet teplo, čímž se dá částečně ušetřit za energii.

Který typ venkovního stínění považujete z hlediska efektivity za nejlepší? Co je ve vaší nabídce ten top, který v zimě pomůže udržet teplo, a v létě naopak o pár stupňů zpříjemní pobyt uvnitř i ve vedrech?
Z pohledu udržení tepla v zimě, a naopak jeho odclonění v létě jsou nejlepší předokenní hliníkové rolety. Tím, že se jedná o hliníkovou lamelu plněnou PUR pěnou, mluvíme o tepelněizolačních vlastnostech jak v létě, tak i v zimě. Lamely jsou navíc částečně protihlukové.

Čas samozřejmě trávíme také na zahradách. Stále větší popularitě se těší pergoly. I ty u vás najdeme?
Jistě. Nabízíme pergoly bioklimatické s pevnými lamelami, které se naklápí a nejdou stáhnout. Pak máme pergoly s PVC látkou. U nich je výhoda, že látku můžete stáhnout k domu pod stříšku, a nebrání tak prostupu světla.

O jaké stínění je ze strany vašich zákazníků největší zájem? Jaký výrobek Proklimy je nejoblíbenější?
Výrobek, který nejvíce prodáváme a montujeme, je venkovní žaluzie typ Z-90 Noval. Tato žaluzie má lamely ve tvaru písmene Z s šířkou 90 milimetrů. Spodní strana je opatřena plastovým těsněním pro lepší a tišší dovření.

Je celé vaše produktové portfolio ryze české výroby?
Převáženě ano. Firma Climax, která je naším největším dodavatelem, je česká firma se sídlem ve Vsetíně. V produktovém portfoliu nabízíme výrobky i dalších dodavatelů, kromě českých máme i jedno rakouské zastoupení.

K vybraným typům stínění nabízíte chytrou domácnost. Jak funguje? A může si ji zákazník pořídit i v případě, že nemá chytrý telefon?
Chytrou domácnost nabízíme ke všem výrobkům, které lze ovládat motory firmy Somfy. Jedná se o dálkové ovládání přes mobilní aplikaci, takzvané Somfy Tahoma Switch. Pokud zákazník nemá chytrý telefon, toto ovládání použít nemůže. Vhodnou alternativou jsou pak třeba dálkové ovladače s časovými funkcemi nebo větrná a sluneční čidla.

Když vám dnes odešlu objednávku, jak dlouho budu čekat, než dojde k finální realizaci?
Na tuto otázku nelze jednoduše odpovědět. Záleží, co přesně si objednáte. Výroba vnitřního stínění trvá od jednoho do čtyř týdnů. V případě zhotovení venkovního stínění se jedná zpravidla o dobu dvou až pěti týdnů. U výrobků v atypickém barevném provedení se může termín dodání výrobku posunout o několik týdnů. Po obdržení objednávky a uhrazení zálohové faktury zadáváme objednávku do výroby. Z výroby dostáváme zpětnou vazbu, kdy k nám výrobky přijdou, a současně dopředu domlouváme termín montáže.

Obzvlášť v dnešní době je pro zákazníka podstatná cena. Kde si mohu prohlédnout ceník vašich výrobků a udělat si představu, na kolik mě stínění vyjde? Najdu ho u vás na webu?
Konečnou cenu stínicí techniky ovlivňuje zejména provedení, které si zákazník vybere. Kalkulaci proto děláme vždy až podle konkrétních požadavků. Ceny na webu by byly zavádějící. Naši obchodníci vždy zjistí nejprve představu zákazníka, poradí vhodné řešení a poté předloží relevantní cenovou nabídku.

Jak dlouhá je na vaše výrobky záruční doba? Řeší Proklima i pozáruční servis?
Dodáváme výrobky firmy Climax, kde nabízíme čtyřletou záruku. A ano, naše firma řeší záruční i pozáruční opravy. Díky silnému napojení na výrobce jsme schopni opravit všechny výrobky, na které výrobce dodává náhradní díly.

Může si zákazník vaše produkty někde prohlédnout?
Samozřejmě. Naše firma má sedm showroomů. V každém z nich si zákazník může vše v klidu prohlédnout a jednotlivé produkty vyzkoušet. Například i různé typy ovládání. Zároveň mu zde rádi poradí naši odborníci. Největší showroom máme na Praze 5.

Zdroj: VLM