Jak vybrat to pravé zastřešení?

Na trhu je na výběr nespočet zastřešení teras různých velikostí a tvarů. Problém je, že každá terasa je jiná a není jednoduché sehnat zastřešení, které má přesně stejné rozměry jako vaše terasa. Dalším úskalím mohou být nerovnosti domu – již jen rozdíl několika milimetrů ve sklonu zdi nebo podlahy, který není možné pouhým okem postřehnout, může způsobit, že zastřešení nebude doléhat, bude do něj téct dešťová voda a unikat z něj teplo. Dodatečný servis potřebný k úpravě zastřešení a domu vás tak bude stát další čas i peníze. Sériově vyráběná zastřešení, která si zákazníci musí sami smontovat, tak často přidělávají starosti i velmi šikovným kutilům. Kvalitně a bezpečně nainstalované zastřešení vyžaduje přesné zaměření, přizpůsobení nepravidelnostem zdi i terasy, bezpečné přichycení kolejnic skrze zateplení fasády a dokonalé utěsnění proti pronikání dešťové vody.

Pokud si chcete ušetřit starosti s nevhodným zastřešením, obraťte se na výrobce, který svá zastřešení vyrábí na míru po důkladném zaměření a konzultaci se zákazníkem a postará se o odbornou instalaci. Takový full servis nabízí tradiční český výrobce zastřešení teras a bazénů, společnost ALUKOV, a. s. Zástupce společnosti přijede zdarma až k vám a přímo na místě s ním budete moci probrat vaši představu o ideální zastřešené terase. Po zaměření vám ALUKOV vyrobí na míru jeden z několika typů zastřešení terasy CORSO, které vaší terase padne jako ulité. Poté vám znalí montéři, kteří mají zkušenosti se stovkami instalací, včetně těch velmi atypických, zastřešení dovezou a profesionálně nainstalují nejen kvůli vašemu pohodlí, ale především kvůli bezpečnosti, aby celá konstrukce stála přesně a pevně. Součástí dodávky je i následný poprodejní servis a až 15letá záruka na materiály. Nepřizpůsobujte se již vyrobenému zastřešení, zastřešení by se naopak mělo přizpůsobit vašim požadavkům a nárokům.

Vybírejte pečlivě

„Finálnímu výběru výrobku a dodavatele zastřešení by měla předcházet prohlídka a vyzkoušení produktu, protože se jedná o investici, která musí vydržet mnoho let,“ říká Mgr. Zdeněk Kohák, marketingový ředitel společnosti Alukov. Přijďte si zastřešení terasy a další výrobky společnosti ALUKOV prohlédnout na veletrh For Arch do pražských Letňan, který se koná 20. – 24. září. ALUKOV zde na obrovské ploše předvede nejen svá zastřešení teras CORSO, ale také zastřešení bazénů a vířivých van. K vidění budou také dva zbrusu nové produkty – zastřešení terasy CORSO ULTIMA s rovnou střechou a maximem proskleného prostoru pro panoramatický výhled a také nejnižší, téměř neviditelné zastřešení bazénu TERRA. Kromě toho ALUKOV návštěvníkům nabídne bohatý doprovodný program s herci a zpěváky z divadla Kalich i s olympijským vítězem Alešem Valentou.

Kvalitu a technologická vylepšení zastřešení si můžete prohlédnout po celý rok také v showroomech ALUKOVu v Praze v Karlíně a v Orli u Chrudimi.