Životnost korkových podlah je neuvěřitelná. Se správnou péčí vám vydrží klidně 40 let. Korková podlaha má skvělé vlastnosti. Jaké?

Funguje jako hluková i tepelná izolace

Už neuslyšíte, co se děje v patře pod vámi nebo kdo dupe v patře nad vámi. Zároveň si oblíbíte chůzi na boso, protože na korku vás opravdu nebudou trápit studené nohy. Tím, že je tak skvělým tepelným izolantem, můžete dokonce ušetřit na energiích. Protože díky instalaci korkové podlahy vzroste průměrná teplota v pokoji o stupeň a půl.

S tím se váže i fakt, že korková podlaha je velmi odolná. Pokud máte třeba děti, nemusíte se v podstatě bát žádného poničení.

Navíc je to ekologické a praktické

Při instalaci můžete podlahu libovolně zařezávat kolem rámů, trubek apod. Podlahu položíte a teprve poté probíhá lakování ve dvou vrstvách, můžete si tedy zvolit i barevné provedení.

Korkové podlahy jsou hodně odolné právě proto, že jejich výroba je promyšlená. Korek sám o sobě je pevný materiál. Při výrobě je navíc korkový granulát vařen a poté jsou granule spojovány pryskyřicí. Nikoli umělými lepidly, což ocení i alergici.

www.mojepodlaha.cz