Takhle vypadal dům dřív. Foto: Martin Gardner Autor: Oficiální zdroj Takhle vypadal dům dřív. Foto: Martin GardnerAutor: Oficiální zdroj

Důvodem pro celou rekonstrukci byla hlavně změna situačního plánu interiéru, který neodpovídal moderním potřebám. Bylo zapotřebí více jej zpřístupnit, propojit mezi sebou a hlavně vytvořit kontakt se zahradou, kde byl vytvořen nový velký bazén.

Proto ve studiu OB Architecture upravili místnosti už od samého vstupu do domu. Logicky byly rozděleny části na vstupní halu, lodžii, kuchyni s jídelnou, společenskou část a na soukromé ložnice.

Majitelé chtěli sice moderní bydlení, ale v tradičním designu, který by nijak nenarušoval vzhled budovy. Povedlo se to velmi dobře. Na první pohled je vše velmi staré a tradiční. Ale stačí se podívat lépe a zaznamenáte, že i když je nábytek nebo obložení ze dřeva, není to žádný návrat do minulosti, ale jde o pěkný moderní styl.

Velmi zajímavé jsou i koupelny, které jsou elegantní a moderní a jejich posun k tradicím znamenají volně stojící oválné vany, které však jsou obaleny leštěným nerezem.

Foto: Martin Gardner

Čtěte také

Foto: OB Architecture / Martin Gardner

Čtěte také

Světová architektura: Moderně a nenápadně

Další projekt studia OB Architecture na našich stránkách