Z ulice vstoupí návštěva do klasického interiéru – bílé dřevěné stěny, barevné vitráže v oknech, květiny... Tady projde kolem ložnic majitelů a koupelen. A pak náhle je tu novostavba. Ultramoderní s překvapivými zvraty od LSA Architects & Interior Design.

Základem je černá prosklená budova do tvaru L. Střed je určený pro zajímavou kuchyni. Té vévodí ohromný ostrůvek z umělé žuly. Bílé skříně jsou všude kolem. Jenže to je jen zdání. Pokud je větší společnost, je možné jednu stranu otevřít a za ní se skrývá další část.

Kuchyně je volně spojena jak s obývacím pokojem, tak i s velkorysou jídelnou. Ta je skládací prosklenou stěnou spojená s bílým apendixem oblého chráněného letního sezení. Sevření dvou stran velkého L pak vyčlenilo prostor pro modrý bazén. Kdo by byl rozladěný, že tím zrušili všechnu zahradu, ten nemá pravdu. Právě průchodem přes krytou terasu se lze dostat do další části zahrady, která už je klasická – rostliny, květiny, keříky, ohromná palma, ale také velký nerezový gril.

Foto: John Wheatley

Čtěte také

Foto: A2BC Architects and SibillAssociati

Čtěte také

Světová architektura: citlivá rekonstrukce statku

Čtěte také

Malý-velký dům - hlavní

Čtěte také

Světová architektura: velký-malý dům