První z nich je česnek. Dejte si jeden stroužek denně a podpoříte svůj imunitní systém. Česnek navíc pomáhá při spalování tuků, proto ho přidávejte jako přísadu i do vámi připravovaných pokrmů. Máte na zahrádce fenykl? Skvělé! Ten je zase močopudný a zlepšuje trávení. Pomůže při nadýmání a zácpě. Vyčistí vám játra a podpoří správné fungování celého zažívacího traktu.

Vyzkoušejte i aloe vera nebo borůvky

Aloe vera je rostlina známá svými blahodárnými účinky. Zbaví tělo toxinů a vyčistí váš trávicí systém. Pěstovat se dá i doma v květináči, případně si ji můžete koupit jako doplněk stravy ve zdravé výživě nebo lékárně.

Borůvky jsou antioxidanty a také podporují správnou funkci imunitního systému. Regulují hladinu cukru v krvi a potlačují tak chuť na sladké.

Ibišek, kajenský pepř nebo kopřiva?

Ano! Tyhle všechny bylinky podpoří proces hubnutí. Ibišek obsahuje mnoho vitaminů a minerálů, zkuste si z něj připravit třeba čaj. Kajenský pepř obsahuje kapsaicin, který nastartuje metabolismus a spalování tuků. No a kopřiva? Ta obsahuje vitaminy B2, C a K a také minerální látky. I ona podporuje správné trávení.

Zdroj: abecedazahrady.cz, pestujeme.cz