Známe to všichni. Kancelářské židle – přátelé našich zad, nebo ne? Práce v kanceláři může být náročná, a proto je důležité, abychom se na pracovišti cítili co nejlépe. Klíčovou roli zde hraje výběr správné židle. Ale jakou si vybrat? S područkami, bez područek, s synchronní mechanikou? Tento článek vám přinese odpovědi.

Jak vybrat kancelářskou židli? Je to věda!

Zdroj: Youtube

Jak si vybrat správnou židli?

Správná kancelářská židle by měla být přizpůsobitelná vašim potřebám. Důležitým parametrem je výškově nastavitelná opěrka, ale také tvar a materiál židle. Ať už se rozhodnete pro židli s područkami, nebo bez, je třeba se zaměřit na ergonomii a pohodlí.

Co to jsou područky a k čemu jsou dobré

Područky jsou součástí některých kancelářských židlí a slouží k podpoře paží a ramen. Područky mohou pomoci předcházet bolestem v ramenou, krku a zádech, protože odlehčují váhu paží a tím snižují zátěž, která je na ně kladena. Mimo jiné podporují i správné držení těla.

Nicméně, područky nejsou pro každého. Někteří lidé mají pocit, že jim područky omezují pohyb. Obecně platí, že židle s područkami odlehčí vašim ramenům, zatímco židle bez područek vám dají větší volnost v pohybu. Vše záleží na vašich individuálních preferencích a pracovních návycích. Nejlepší je si židli vyzkoušet v obchodě.

Jak správně nastavit kancelářskou židli?

Ať už máte židli s područkami, nebo bez, důležité je, abyste ji správně nastavili. Výška sedáku by měla být taková, abyste měli nohy pevně na zemi a kolena v úhlu 90 stupňů. Opěrka zad by měla kopírovat tvar vaší páteře. Mějte na paměti, že každý je jiný, a proto je potřeba židli vždy individuálně přizpůsobit.

Co je synchronní mechanika?

Synchronní mechanika je součást některých kancelářských židlí a zajišťuje pohodlné a ergonomické sezení. Tato mechanika synchronizuje pohyb opěrky zad a sedáku tak, že se oba díly pohybují současně a v harmonii s vaším tělem. Díky tomu je sezení mnohem přirozenější a zátěž na páteř je nižší. Ať už zvolíte židli s područkami, či bez, synchronní mechanika je skvělým prvkem, který vašemu pohodlí jen prospěje.

Područky, nebo ne? Volba je na vás. Nezapomeňte ale také na správné nastavení židle a prvky, jako je synchronní mechanika.

Zdroj: directoffice.com.au, chairoffice.co.uk