KARE Design

Historie značky KARE Design sahá do roku 1981 – stáli za ní studenti (a stávající ředitelé) Jürgen Reiter a Peter Schönhofen. Zatímco v této době se značka začínala pomalu rozvíjet, v současnosti KARE oslovuje spoustu lidí všech věkových kategorií. Působí ve více jak 40 zemích světa a ve více než 100 obchodech.

Jaký materiál zvolit na zahradní nábytek?

Pokud se chcete vyhnout zahradnímu nábytku z umělých materiálů, můžete jít na jistotu a pořídit si zahradní nábytek ze dřeva. Inspirovat se můžete kolekcí, kterou najdete ve fotogalerii. Dřevěný nábytek vypadá na zahradě velmi přirozeně.

Dřevo je materiál příjemný na dotek, ale i pohled. Nábytek z exotických druhů dřeva je odolnější, navíc působí teplejším dojmem. U tohoto typu nábytku však musíte počítat s vyšší pořizovací cenou a nutností pravidelné péče o něj.

Mezi nejčastěji používanou vstupní surovinu pro výrobu zahradního nábytku patří eukalyptus, severoamerický akát, meranti a zejména oblíbený teak. Ten je odolný i proti extrémnějším povětrnostním podmínkám (vítr, déšť, mráz, ale ani plíseň nebudou mít šanci). Na zahradě vydrží celou sezonu.

Zdroj: KARE Design