Odpoledne vás čeká návštěva u přátel, ale začalo vám být nevolno a přišly žaludeční potíže. Příští středu totiž máte důležitou zkoušku a jste z ní nervózní. Všichni už ale s vámi počítají, a tak nemůžete vynechat. Nastal čas pro bylinkovou první pomoc.

Bazalka

Nevadí vám bazalka na pizze a těstovinách a občas si ji dopřejete i v podobě pesta? Pokud máte náladu pod psa, máte vyhráno. Právě tato bylinka uvolní stresové napětí a pomůže při žaludečních potížích i nespavosti.

Máta

Hodně lidí žvýká po jídle mentolovou žvýkačku a dělá dobře. Právě máta má blahodárné účinky na trávicí soustavu – uvolňuje křeče, přispívá k trávení a poradí si při zažívacích potížích. Navozuje bdělost a pozornost, a proto je ideálním partnerem při studiu. Navíc krásně osvěží dech a vy se po ní budete cítit báječně.

Heřmánek

Pokud doma zrovna nemáte mátu, určitě tam najdete heřmánkový čaj. Právě tato bylinka působí protizánětlivě, dezinfekčně a zvyšuje imunitu. Navíc pomůže při zácpě nebo průjmech. Podávat ho můžete i dětem.

Meduňka

Čím rychleji se den D blíží, tím více vám buší srdce, přicházejí žaludeční problémy a začínáte panikařit. Meduňka, která má uklidňující účinky, je ta pravá pro tyto situace. Pokud vás ale ještě čeká sportovní aktivita, raději si tuto bylinku dopřejte až večer, protože zpomaluje tep.

Třezalka

Třezalka má prý čarovnou moc. Sice za vás zkoušku neudělá, zato spolehlivě uklidní žaludek, zažene negativní myšlenky, uvolní psychické napětí a mnoho dalšího. Může ale měnit účinky některých léků, proto se před jejím užitím poraďte se svým lékařem.

Zdroj: 4health.cz, bylinkyprovsechny.cz