Připravili jsme pro vás osm přírodních léků na bolest zubů. Pokud nechcete polykat prášek za práškem, pak si je pozorně prostudujte. Většinu z nich máte určitě doma i teď!

Aromatický hřebíček je volba číslo jedna

Obsahuje anestetikum, které bolest prudce zklidní. Pokud je bolest hodně silná, můžete hřebíček kousat. Tím si ale umrtvíte celou pusu. Občas chcete zmírnit jen bolest v jedné části úst, v tom případě doporučujeme spíš hřebíčkový olej, který budete nanášet lokálně pomocí vatové tyčinky. Připravíte ho jednoduše - rozemelte dva až tři hřebíčky a zalijte olejem, nechte pár minut odstát a můžete použít.

Další skvělou léčbou je sůl a pepř. Jsou antibakteriální, antizánětlivé a také působí jako anestetika. Smíchejte je s vodou, aby vznikla hustá kašička. Natřete na zub a chvíli vyčkejte. Úleva se dostaví za pár minut.

Zdroj: Youtube

Znecitlivět konkrétní místo dokáže i kostka ledu. Dejte ale pozor, pokud máte citlivé zuby a dásně, způsobí led spíše ostrou a bodavou bolest. Tato metoda rozhodně není pro každého a nepoužívejte ji, pokud máte rýmu nebo jiné nachlazení.

Použijte to, co máte doma - cibuli a česnek!

Začněte žvýkat cibuli nebo česnek. A to ideálně hned, jak pocítíte první bolest v ústech. Z úst vám sice nebude vonět po fialkách, ale uleví se vám. Případně můžete tyto suroviny rozmačkat na kaši a potírat s nimi konkrétní místo.

Nejlepším kloktadlem je černý čaj. Uvařte ho klasicky, nic navíc nepřidávejte, a pouze kloktejte a kloktejte. Pokud nemáte černý čaj rádi, můžete použít vanilkový extrakt, který používáte na vaření, a potírat zub s ním. Chutná velice dobře a účinky jsou famózní.

Zdroj: https://prozeny.cz