Kromě léčivých účinků přinášejí bylinky také celé spektrum chutí a vůní, a pokud se správně vyberou a nakombinují, dokážou divy. Většinou jsme zvyklí bylinkami ochucovat slaná jídla – především maso, polévky, pomazánky, těstoviny nebo zeleninové saláty.

Své kouzlo mají ale i ve sladké kuchyni, o čemž vás přesvědčí Josef Maršálek s Terezou Bebarovou v dalším díle pořadu Buchty po ránu, který uvede Česká televize v neděli 26. května v 8:15.

Společně budou připravovat hned čtyři různé moučníky a v každém z nich se uplatní jiná bylinka. První z nich bude tymián neboli mateřídouška, který doplní citronové sušenky cookies. Následovat budou muffiny s višněmi a šalvějí, brownies s levandulovým cheesecakem a jablečný sorbet s vůní bazalky.

Co se během pořadu dozvíte?

  • Jaké účinky mají bylinky na zdraví
  • Jak můžete recepty obměnit a které ingredience lze nahradit
  • Kolik bylinek přidat, aby jejich chuť nepřebila další ingredience
  • Proč nepřipravovat sušenky na pomoučněném válu
  • K jakému ovoci se hodí šalvěj
  • Jak poznáte, že jsou brownies správně upečené
  • Jak si připravit ovocný sorbet i bez zmrzlinovače

Zdroj: www.ceskatelevize.cz