Česneková pasta je skvělá věc. Je levná, úplně přírodní bez jakékoli chemie. Česnek každé jídlo posune o level výše, takže vůbec nepochybujeme, že byste pastu vydatně nepoužívali. Jak na ni?

Recept na pastu

Stačí česnek a olivový olej. Očistěte česnek a rozmixujte. Můžete česnek i vymačkat, ale je to možná příliš zbytečná a zdlouhavá práce. Mixujte a přidávejte olivový olej, dokud nevznikne konzistence pasty, která se vám bude líbit. Olej uchová česneku jeho ostrou chuť a vy si ho budete moci užívat dlouhé měsíce.

To není vše

Pokud pastu nesníte během pár týdnů, musíte přidat k postupu ještě pár kroků. Připravte si plech, dejte na něj pečicí papír a rozetřete na něj česnekovou pastu. Jakmile máte celý plech pokrytý pastou, dejte na ni pečicí papír a můžete dávat další vrstvu. Celý plech poté vložte do mrazáku a nechte zamrazit. Jakmile je pasta pevná, můžete ji nakrájet na menší kostky a uložit do připravených nádob.

Hotový produkt skladujte v mrazáku.

Kdykoli budete potřebovat česnek, máte ho po ruce. Hodí se do polévky, k masu, zelenině, pečivu, do těstovin. Zkrátka všude. Dobrou chuť!

Zdroj: urobsisam.zoznam.cz