Původní recept na chleba ve vajíčku už spoustu lidí omrzel. Pokud patříte k nim, máme pro vás dobrou zprávu. I něco tak obyčejného jako tento pokrm lze různě vylepšit. Ptáte se, jak?

Chleba ve vajíčku se šunkou a sýrem

Budete potřebovat:

10 plátků chleba, 3 vejce, 100 gramů šunky, 100 gramů tvrdého sýra, sůl, pepř, pažitku, olej na smažení

Postup přípravy:

Šunku a sýr nakrájejte na malé kostičky. Vejce si v míse rozšlehejte, lehce je osolte, opepřete a vmíchejte do nich šunku se sýrem. V takto připravené směsi si obalte chleba. Směs musí být hustá, aby na pečivu dobře držela.

Obalený chleba následně opečte na pánvi na oleji – z obou stran dozlatova. Hotový chleba nechte okapat od oleje na papírovém ubrousku. Nahoru dejte nasekanou pažitku. Druhou možností je podávání s hořčicí a kyselou okurkou.

Chleba ve vajíčku s čedarem a slaninou

Budete potřebovat:

8 plátků slaniny, pesto ze sušených rajčat, 200 gramů čedaru, 8 plátků toustového chleba, 6 vajec, 60 ml mléka, 60 g másla, sůl, pepř

Postup přípravy:

Slaninu si opečte na pánvi tak, aby byla křupavá. Mezitím si namažte 4 plátky chleba pestem. Dejte na ně nastrouhaný čedar. Na každý plátek chleba položte dva plátky slaniny. Chleba přiklopte zbývajícími krajíci a zmáčkněte.

V míse si rozšlehejte vejce s mlékem, osolte a opepřete. Ve směsi obalte chleba. Takto připravené sendviče osmažte z obou stran na másle. Podávejte s čerstvou zeleninou.

Zdroj: ireceptar.cz, recepty.cz