Stručný souhrn z článku

  • Třetí lednový víkend nabízí bohatý výběr gastronomických akcí v Praze a okolí, od festivalu hvězdných chutí po tradiční českou zabijačku.
  • Festival hvězdných chutí: Gastronomická akce v O2 Universu s účastí předních českých šéfkuchařů a ochutnávkami z vyhlášených restaurací.
  • Letenské prase: Tradiční česká zabijačka v Národním zemědělském muzeu, ukázky bourání prasete a zabijačkové jídla.
  • Košt ovocných pálenek a kysaného zelí: 21. ročník tradičního koštu v Mikulčicích s ochutnávkou destilátů, zelí a krajových specialit.
  • Tříkrálový víkend v Levandulovém údolí: Odpočinkové aktivity s tradičními řemesly a specialitami, výstava slovanských bylin a tvůrčí dílna.
    Tento souhrn byl vytvořen pomocí AI a je kontrolován redakcí.

Souboj na talíři live – Festival hvězdných chutí

První velká gastronomická akce tohoto roku se uskuteční 20. a 21. ledna v O2 Universu v Praze. Těšit se můžete na ochutnávku jídel z vyhlášených restaurací, jako je například Aromi, Červený Jelen, Eska, Grandrestaurant Pupp, Kampa Park, Mlýnec, SaSaZu, Sia Restaurant, SILQ, U Sapíků či V Zátiší Restaurant. Mimo to se zde naživo uskuteční Souboj na talíři v podání šéfkuchařů Přemka Forejta, Jana Punčocháře a Radka Kašpárka. Připraven je i bohatý doprovodný program pro dospělé i děti.

Kdy: 20.-21. 1. 2024 od 11:00
Kde: O2 Universum, Českomoravská 2345/17a, Praha 9
Vstupné: 690 Kč, v ceně vstupenky je konzumace v hodnotě 300 Kč
Info: tv.nova.cz

Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu

V sobotu 20. ledna se v prostorách Národního zemědělského muzea v Praze na Letné uskuteční tradiční česká domácí zabijačka v podání mistrů svého oboru. Čekají vás ukázky bourání prasete, spousty zabijačkových jídel, povídání o masopustních tradicích a workshopy, kde se můžete naučit, jak se oblíbené speciality připravují.

Kdy: 20. 1. 2024 od 10:00-17:00
Kde: Národní zemědělské muzeum, Kostelní 44, Praha 7
Vstupné: 100 Kč, snížené 50 Kč
Info: www.nzm.cz

Košt ovocných pálenek a kysaného zelí

V Mikulčicích se v sobotu uskuteční už 21. ročník tradičního koštu pálenek a kysaného zelí. Oblíbená akce nabídne ochutnávku nejen pestré škály ovocných destilátů a zelí, ale také nejrůznějších krajových specialit. K příjemné atmosféře přispěje i živá cimbálová muzika.

Kdy: 20. 1. 2024 od 14:00-23:00
Kde: Mikulčice, Kulturní dům
Vstupné: 100 Kč, snížené 50 Kč
Info: www.mikulcice.cz

Tříkrálový víkend v Levandulovém údolí

Pokud vás lákají spíše klidnější a odpočinkové aktivity, vyrazte o víkendu do Levandulového údolí v Chodouni. Připravena tu bude Tříkrálová stezka plná tradic, řemesel a hádanek ze slovanské historie, chybět nebudou speciality, které naši předkové jedli během měsíce ledna, a navštívit můžete také výstavu slovanských bylin nebo zdejší tvůrčí dílnu.

Kdy: 20.-21. 1. 2024 od 10:00-18:00
Kde: Levandulové údolí, Chodouň
Vstupné: 150 Kč, snížená cena 70 Kč, rodinné vstupné 500 Kč
Info: www.levanduloveudoli.cz

Související články