Guacamole si můžete připravit jak v klasické, tak i v lehce upravené verzi. Díky tomu může výsledek chutnat vždy trochu jinak. A pak je jen na vás, zda si jej namažete na toust, sníte ho s nachos nebo tacos. Nebo zda jej přidáte do burgeru či k bramborám.

Recept: Avokádové guacamole

Budete potřebovat:

3 zralá avokáda, 1 ks chilli nebo jalapeño papričky, ½ hrnku nadrobno nakrájené červené cibule, 2 lžíce limetkové šťávy, 1/3 hrnku nasekaného koriandru, ½ lžičky soli, ¼ lžičky římského kmínu, 1 nadrobno nakrájené rajče

Postup:

  1. Avokádo rozpulte, vyndejte pecky a dužinu dejte do mísy, tam ji vidličkou rozšťouchejte do požadované konzistence. Je na vás, zda se vám bude líbit jemná pasta, nebo drobné kousky.
  2. Nyní přidejte najemno nasekanou chilli papričku, červenou cibuli, limetkovou šťávu, nasekaný koriandr, sůl a římský kmín. Vše důkladně promíchejte a vmíchejte nadrobno nasekané rajče.
  3. Nakonec ochutnejte a dochuťte solí, limetkou nebo chilli – záleží na vašich chutích.

Když chcete něco neobvyklého

Pokud vás představa klasického guacamole nebaví, můžete si ho ozvláštnit. Můžete přidat nakrájené ovoce (ideálně mango, granátové jablko, ananas, hroznové víno nebo broskve). Špatná není ani kombinace s ořechy, případně sýrem (čerstvý sýr, feta, kozí sýr nebo niva). Pro krémovější chuť můžete přidat jogurt nebo zakysanou smetanu.

Zdroj: ireceptar.cz, toprecepty.cz