Vyzkoušeli jste již spoustu speciálních šamponů a balzámů z drogerie, ale vám vlasy stále nehoustnou? Máme pro vás tip: sáhněte po alternativě v podobě rozmarýnového esenciálního oleje. Jeho účinky jako zahušťovadla vlasů potvrdily i vědecké studie.

Jak na to?

Po koupeli nebo sprše si nakapejte na pokožku hlavy 5 kapek rozmarýnového esenciálního oleje a vmasírujte jej. Přidejte oblíbený nosný olej, například jojobový, bambucký, kokosový nebo arganový, nebo zkrátka ten, který používáte nejraději. Hlavu oplachovat nemusíte, v opačném případě nechte olej alespoň 5-10 minut působit a poté hlavu umyjte.

Pokud vás děsí představa čistého esenciálního oleje na pokožce vaší hlavy, smíchejte dvě nebo tři kapky rozmarýnového esenciálního oleje v polévkové lžíci nosného oleje. Samozřejmě, že je lepší tyto dva oleje zahřát a promíchat, aby se spojili a rovinula se vůně. Ale pozor - na vlasy aplikujte až ve chvíi, kdy směs zase vychladne!

Než objevíte zázračné účinky rozmarýnového oleje, doporučuje se před jeho aplikací udělat si test, zda vám nezpůsobí na kůži nepříjemnou alergickou reakci.

Účinky rozmarýnového oleje

Nejenže vám vlasy zahustí, pomůže vám i proti jejich vypadávání, což oceníte zejména v období zvýšeného stresu. Podpoří krevní oběh ve vlasové pokožce a aktivuje růst vlasů.

A zároveň, kde jsou vlasy mladé a silné, nenajdete žádné šediny. Kyselina karnosová zachová jejich sílu, hebkost a lesk. To, že budete vypadat jako z plakátu, vám ale zaručit nemůžeme.

Pokud vám rozmarýnový olej na vlasy nebude vyhovovat, využijte ho třeba na bolesti svalů a kloubů, k oddálení stárnutí pleti nebo k úlevě od bolesti hlavy a menstruačních křečí.

Zdroj: zdravaplet.com, jacanswers.com