Aby se vejce dobře loupalo, musíte myslet na jejich čerstvost. Ale překvapivě neplatí, že ty čerstvé se loupou nejlépe. Ba naopak – nejlepší jsou vejce, která máte už asi týden v lednici. Pod skořápkou se jim vytváří vzduchová kapsa, díky které pak jde skořápka snadno dolů.

Jak správně vařit vejce?

Máme jednoduchý trik. Do vody přidejte polévkovou lžíci sody. Přidáním sody urychlíte změnu pH – vejce se stane více zásaditějším. Díky čemuž se skořápka od vejce oddělí skoro sama. Sodu máme v podstatě pořád doma, tak to příště vyzkoušejte i vy.

Co dělat, jakmile vejce dovaříte?

Vylejte horkou vodu a vyměňte ji za ledovou. Tento šok by měl trvat tak dvě minuty. Vajíčka loupejte, až budou úplně chladná. Vajíčka pak loupejte od širšího konce.

Zdroj: lifee.cz