Psi jsou nejen skvělými společníky, ale také věrnými kamarády, kteří často vycítí naše emoce. Sdílí s námi radost, ale také smutek. Některá plemena jsou však ještě o něco věrnější. Pojďme se podívat na ta, která vás rozhodně nenechají ve štychu.

Bernardýni

Za tímto plemenem je dlouhá historie. Původně byli vychováváni mnichy, kteří je využívali k nošení a tahání nákladu. Později se stali záchranářskými psy. Byť už dnes k těmto účelům nejsou až tak často využíváni, velké srdce, které je připravené vždy člověka zachránit, jim už zůstalo.

Tito psi se řadí k větším druhům. Není výjimkou, že váží přes 60 až 70 kilogramů. Oproti jiným psům dospívají bernardýni o něco později. Při jejich pořízení tak počítejte s tím, že pár let budete mít doma obří štěně. Právě i proto mají kamarádský vztah k dětem.

Zdroj: Youtube

Jack Russel teriéři

Oproti bernardýnům jde o menší druh, ovšem energií se jim hravě rovnají. Jde často o hravé a čiperné tvory, kteří mají sportovní vlohy. Řadí se k psům s vyšší inteligencí, snáze se tak naučí více povelů.

Zdroj: Youtube

Jack Russel teriéři rozhodně nejsou typickými gaučovými povaleči. Naopak, největší radost jim uděláte pořádnou procházkou a sportovními aktivitami. Odmění se vám láskou a oddaností.

Boxeři

Boxeři byli dlouhodobě využívaní jako hlídací psi. Není se čemu divit, jejich větší váha, široká a mohutná tlama a silné kosti jsou pro tuto činnost jako stvořené. Pod drsnou skořápkou se však skrývá loajální pes, který je velmi inteligentní a učenlivý. Hodí se do rodin s dětmi. Správně vychovaný boxer je nekonfliktní a nebude mít problém ani s jinými druhy psů.

Zdroj: Youtube

Mezi psy najdete však celou řadu dalších věrných plemen. Za zmínku určitě stojí kolie, akita, bretaňský španěl nebo německý ovčák.

Zdroje: ireceptar.cz, hobbio.cz, ctidoma.cz