Podívejte se na výběr pěti rostlin, které by neměly ve vaší ložnici chybět.

Aloe vera nejen na suchou pokožku

Mezi nejlepší rostliny do ložnice určitě patří aloe vera. Je vhodná nejen ve formě gelu na popáleniny a ekzémy, ale také vám zlepší kvalitu vzduchu v ložnici, protože v noci produkuje kyslík. Navíc se dobře pěstuje – nepotřebuje téměř žádnou vodu a svědčí jí slunečné místo.

Uklidňující vůně levandule

Další skvělou volbou je levandule. Nejenomže krásně voní, ale zároveň její aroma působí uklidňujícím dojmem. Levandule vás dokáže zbavit stresu a pomůže vám zrelaxovat se a uvolnit. I ona potřebuje sluneční světlo a střídmou zálivku.

Hadí rostlina neboli tchynin jazyk

Tuto rostlinu má doma snad každý. Málokdo ale ví, že dokáže perfektně vyčistit vzduch a zlepší tak podmínky pro spánek. Umístěte ji do polostínu nebo na nepřímé slunce a dopřejte jí jen lehkou zálivku.

Jasmín můžete pěstovat i v ložnici

Má krásné bílé květy, které nádherně voní sladkou vůní. Ta vám pomůže zrelaxovat se a usnout. Snižuje stres a prý je skvělá pro osoby s tendencemi k depresi a úzkostem. Vyžaduje dostatek světla a vody.

Tropická kráska areková palma

S ní se budete ve vaší ložnici cítit jak v exotickém ráji. Navíc je skvělá na odstranění přebytečného oxidu uhličitého ve vzduchu. Vyžaduje velkou péči a hlavně dostatek slunečního světla, tepla a vody. Nebudete ale litovat.

Zdroj: home-bydleni.cz, ispani.cz