Alespoň jeden balíček těstovin bychom asi našli v každé české domácnosti – jejich příprava je rychlá, snadná a dají se kombinovat do nekonečna podle chuti i domácích zásob.

K nejoblíbenějším druhům patří jednoznačně špagety, v české kuchyni mají stálé místo kolínka a populární jsou také krátké trubky (penne) nebo vřetena (fusilli), která se často využívají k přípravě těstovinových salátů. Pokud patříte mezi milovníky těstovin, určitě budete znát i další varianty. V následujícím testu si své vědomosti můžete otestovat:

Poznáte následující druhy italských těstovin podle obrázků?

Jak vybírat kvalitní těstoviny?

Základem italských těstovin je mouka z tvrdé pšenice neboli semolina. Je charakteristická svou zlatavou barvou, hrubší strukturou a výraznější chutí. Obsahuje více bílkovin, resp. lepku než měkká pšenice, což je důležité pro dosažení požadované konzistence těstovin.

Po uvaření perfektně drží tvar a lépe na nich ulpívá omáčka. Nevýhodou semolinových těstovin je o něco vyšší cena, ale díky tomu, že dokážou lépe zasytit, vystačíte s menším množstvím.

Zdroj: www.italia.it, www.vitalia.cz

Související články