Vše se odvíjí od toho, co jste do myčky vložili a za jak dlouho myčku zapnete. V některých případech může být předmývání nádobí nezbytné, zatímco v jiných je zcela zbytečné.

Potraviny, které zaschnou

Pokud do myčky vložíte nádobí s potravinami, které zaschnou, je pravděpodobné, že je myčka nezvládne umýt. Patří mezi ně například kečup, hořčice, zaschlý špenát, zbytky syrových vajíček nebo pudink či kaše. V takovém případě je lepší nádobí opláchnout.

Připečené jídlo je taky problém. Chytly se vám brambory nebo šunkofleky k pekáči? A co cibulka na dně hrnce? Pak na nic nečekejte a nechte nádobí odmočit, případně odstraňte zbytky přichyceného jídla drátěnkou nebo kartáčem.

Některé nádobí do myčky nepatří

Některé druhy nádobí se do myčky vůbec nedávají. Koledujete si o jejich zničení. Patří mezi ně například sklenice s vysokým leskem, které se po pár umytích v myčce zakalí, nebo nádobí vyrobené z nerezové oceli, které se může během mytí poškodit.

Předmýváním ušetříte energii a vodu

Pokud máte myčku s ekologickými nebo úspornými programy, pak můžete předmýváním i ušetřit. Když nevkládáte do myčky nádobí příliš znečištěné, myčka nemusí vynaložit tolik úsilí na umývání a program může zkrátit třeba na polovinu.

Zdroj: hobby.instory.cz