Zkombinujte několik typů čočky, výsledek bude barevnější a chuťově rozmanitější. Pokud necestujete daleko, přidejte také smetanu. Nebo si náš tip na zdravý barevný salát připravte po návratu domů.
Vyplatí se to hned dvakrát, na chuť i z pohledu zdraví. Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, minerálů i vlákniny a na rozdíl od masa nezruinují ani ve větším množství vaši peněženku.

Salát z barevné čočky s římským salátem a zakysanou smetanou

Suroviny: tři druhy čočky Vitana – 100 g červené, 100 g černé Beluga, 200 g velkozrnné, dále 500 g římského salátu, olivový olej, sůl, 1 kelímek zakysané smetany, majoránka a 1 litr bílého vína

Postup: Velkozrnnou čočku předem namočte na 30 minut, červenou a černou namáčet netřeba. Každý druh čočky uvařte zvlášť (doba varu je uvedená na obalu), místo vody použijte bílé víno. Až vychladnou, smíchejte je dohromady, přilijte olivový olej. Nasekejte římský salát, přidejte k čočce a promíchejte (pár listů si nechte na ozdobu). Zakysanou smetanu okořeňte majoránkou a společně podávejte.

Zdroj: Vitana