Některá plemena jsou od boha obdařena rozkošnými vráskami. Jedná se zejména o francouzského buldočka, mopse, bostonského teriéra, šarpeje či pekingského palácového psíka. Jakkoli jsou však tyto placaté čumáčky roztomilé, jsou ideálním místem pro růst a šíření bakterií. To platí zejména u vrásek na obličeji, kde se v záhybech pleti vašeho pejska často usazují zbytky potravy a vlhkost. Pro udržení vrásek v čistotě, suchu, bez podráždění a bez infekcí je tak nezbytná každodenní péče. Jak na to?

Vrásky vašeho psa vyčistěte teplým, vlhkým hadříkem nebo žínkou. Doporučuje se hadřík namočit do slané vody, borové vody nebo ho pokapat pár kapkami Vincentky. Poté dočistěte vrásky vlhčenými ubrousky a nakonec vysušte vatovým tamponkem, abyste odstranili všechny stopy vlhkosti. K čištění vrásek se nejlépe hodí neparfémované dětské ubrousky nebo speciální veterinární ubrousky obsahující chlorhexidin.

Nakonec je třeba vrásky namazat mastí, která podráždění zklidní. Tu pořídíte u svého veterináře nebo i na internetu. Skvěle funguje také kokosový olej, zinková mast a vazelína. Vrásky se snažte čistit každý den a postupně frekvenci snižujte na každý druhý den nebo několikrát do týdne.

Zdroj: Youtube

V případě, že nic z výše uvedených tipů nepomáhá, neváhejte navštívit svého veterináře, který vám doporučí jinou léčbu, případně vyloučí možné alergie.

Zdroj: youtube.com, midogguide.com