Jak vypadají dobře upečená kuřecí křídla? Uvnitř jsou nádherně měkká, maso od kosti odpadává doslova samo. Kůže je naopak kompletně vypečená a hezky křupavá. A marináda? Ta je ideálně lehce pikantní. Lákavá představa, že? Dnes si přesně taková křídla můžete upéct s námi.

Jak naporcovat kuřecí křídla?

Pokud se rozhodnete pro pečení kuřecích křídel, je vhodné dívat se po větších křídlech s dostatkem masa. Jejich porcování je pak hračka. Nejdůležitější je mít dostatečně ostrý nůž. A jak na to?

Podívejte se na video, kde vám ukážeme, jak porcovat kuře:

Zdroj: Youtube

Kuřecí křídlo se skládá ze tří částí. Nejvíce masa najdete na té, která se nachází nejblíže prsu. Druhá část obsahuje více kostí, ale také je na ní dost masa. Nakonec je zde špička, která se skládá jen z kosti a kůže. Pokud špičku máte rádi, ponechte ji. My ji však v receptu potřebovat nebudeme.

Náš tip: Špičky z kuřecích křídel dávejte do mrazáku. Později se vám budou hodit při vaření vývaru.

K rozkrojení křídla použijte řezy v místech kloubu.

Recept: Kuřecí křídla

Budete potřebovat:

20 kuřecích křídel, 3 stroužky česneku, kousek zázvoru (cca 4 cm dlouhý), 1 lžíci olivového oleje, 2 lžíce kečupu, 3 lžíce sójové omáčky, 100 ml sladké chilli omáčky, čerstvou chilli papričku, 1 lžíci medu

Postup přípravy:

Nejprve si připravte marinádu na křídla. Oloupejte zázvor, poté jej nastrouhejte najemno. Do misky dejte olej, kečup, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, zázvor, sladkou chilli omáčku. Vše dobře promíchejte.

Nyní si překrojte kuřecí křídla v kloubu. Ta obalte v marinádě a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Křídla nikdy nesypte přímo z misky, měli byste tam zbytečně moc marinády, která by se připalovala.

Křídla pečte cca 50 minut při teplotě 200 °C. Během posledních 20 minut křídla obraťte, aby byla křupavá rovnoměrně. Pokud chcete, aby byla křídla opravdu křupavá, můžete na posledních pár minut použít horký vzduch.

Křídla podávejte se zeleninou, jogurtovým dipem a pečivem.

Zdroj: delish.com, tastesbetterfromscratch.com