Pokud si myslíte, že nic nepřekoná tradiční koláč, tento recept vás přesvědčí o opaku. Je rychlý, jednoduchý a naprosto neodolatelný. Připravte si všechny suroviny, zapněte troubu a za chvíli budete mít na stole dezert, který si zamiluje celá rodina.
Můžete vyzkoušet i trochu jinou variantu
Co budete potřebovat:
- Na těsto:
- 4 vejce
- špetka soli
- 200 g cukru
- 120 ml rostlinného oleje
- 120 ml kefíru
- 300 g hladké mouky
- 8 g prášku do pečiva
- Na tvarohový krém:
- 300 g tvarohu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 1 vejce
Jak na to?
- Příprava těsta: V míse si rozklepněte vejce a přidejte špetku soli a cukr. Mixérem vyšlehejte, dokud směs nezíská světlou a nadýchanou konzistenci. Poté přilijte olej a kefír a pokračujte ve šlehání, dokud se všechny suroviny dobře nespojí.
- Přidání mouky: Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně ji prosejte do vaječné směsi. Vypracujte hladké tekuté těsto a nalijte ho do formy vyložené pečicím papírem.
- Příprava tvarohového krému: V další míse smíchejte tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr. Nakonec přidejte vejce a vše vyšlehejte mixérem, dokud nevznikne jemný a jednotný krém.
- Vytvoření dezertu: Tvarohový krém přendejte do cukrářského sáčku. Na povrch těsta pak pomocí sáčku vytvořte mřížkový vzor, který dodá dezertu nejen atraktivní vzhled, ale i perfektní rovnováhu mezi těstem a náplní.
- Pečení: Dejte formu do předehřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 35 minut. Jakmile koláč zezlátne a provoní celou kuchyni, je čas ho vyndat.
- Závěrečná tečka: Po upečení můžete dezert lehce poprášit moučkovým cukrem. A voilà! Výsledkem je šťavnatý a jemný tvarohový dezert, který je dokonalým sladkým potěšením pro každou příležitost.
Tento dezert se nehodí jen na odpolední posezení s přáteli, ale může být i skvělým zakončením rodinné večeře. Kombinace jemného těsta a krémového tvarohu je prostě neodolatelná.