Pokud si myslíte, že nic nepřekoná tradiční koláč, tento recept vás přesvědčí o opaku. Je rychlý, jednoduchý a naprosto neodolatelný. Připravte si všechny suroviny, zapněte troubu a za chvíli budete mít na stole dezert, který si zamiluje celá rodina.

Můžete vyzkoušet i trochu jinou variantu

Zdroj: Youtube

Co budete potřebovat:

  • Na těsto:
    • 4 vejce
    • špetka soli
    • 200 g cukru
    • 120 ml rostlinného oleje
    • 120 ml kefíru
    • 300 g hladké mouky
    • 8 g prášku do pečiva
  • Na tvarohový krém:
    • 300 g tvarohu
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • 8 g vanilkového cukru
    • 1 vejce

Jak na to?

  • Příprava těsta: V míse si rozklepněte vejce a přidejte špetku soli a cukr. Mixérem vyšlehejte, dokud směs nezíská světlou a nadýchanou konzistenci. Poté přilijte olej a kefír a pokračujte ve šlehání, dokud se všechny suroviny dobře nespojí.
  • Přidání mouky: Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně ji prosejte do vaječné směsi. Vypracujte hladké tekuté těsto a nalijte ho do formy vyložené pečicím papírem.
  • Příprava tvarohového krému: V další míse smíchejte tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr. Nakonec přidejte vejce a vše vyšlehejte mixérem, dokud nevznikne jemný a jednotný krém.
  • Vytvoření dezertu: Tvarohový krém přendejte do cukrářského sáčku. Na povrch těsta pak pomocí sáčku vytvořte mřížkový vzor, který dodá dezertu nejen atraktivní vzhled, ale i perfektní rovnováhu mezi těstem a náplní.
  • Pečení: Dejte formu do předehřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 35 minut. Jakmile koláč zezlátne a provoní celou kuchyni, je čas ho vyndat.
  • Závěrečná tečka: Po upečení můžete dezert lehce poprášit moučkovým cukrem. A voilà! Výsledkem je šťavnatý a jemný tvarohový dezert, který je dokonalým sladkým potěšením pro každou příležitost.

Tento dezert se nehodí jen na odpolední posezení s přáteli, ale může být i skvělým zakončením rodinné večeře. Kombinace jemného těsta a krémového tvarohu je prostě neodolatelná.

Související články