Tenká, křupavá a s nadýchanými okraji. Přesně taková bude vaše domácí pizza podle našeho receptu. To, jak ji nazdobíte, je už jen na vás a vaší fantazii.


Budete potřebovat:
300 gramů hladké mouky, 200 mililitrů vlažné vody, čtvrt kostky droždí, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku krupicového cukru, suroviny na ozdobu (sugo, sýry, bylinky).


Postup:
Do větší mísy rozdrobte droždí, smíchejte jej s cukrem. Vznikne vám řídká kašička. Přidejte hladkou mouku, vodu, olivový olej a sůl. Nyní hnětením vypracujte těsto, ideálně použijte robota s hnětacím hákem.

Mísu s těstem dejte na teplé místo, přikryjte utěrkou a nechte vykynout. Pokud máte domácí pekárnu, můžete těsto zadělat a nechat vykynout v ní.

Troubu si předehřejte na 230 °C, připravte si plech s pečicím papírem. Případně použijte plech na pizzu.

Po asi 90 minutách by mělo mít těsto dvojnásobnou velikost. Opatrně jej vyndejte na moukou posypaný vál, roztahováním z něj vytvořte placku. Tu pak nechte ještě pár minut kynout.

Nyní je čas potřít pizzu sugem, ozdobit dle vaší chuti a posypat bylinkami.

Pizzu pečte ve spodní třetině trouby, mozzarellu přidejte až po asi 8 minách pečení, potom pečte ještě 15 minut.


Zdroj: ireceptar.cz, brydova.cz