Nezvaní polétaví hosté se do našich domovů dostávají nejen skrz otevřená okna, ale také skrz balkonové dveře. Přesvědčíte se o tom ve chvíli, kdy vás bzučení, škrábání nebo kousání hmyzu nenechá spát. Stačí na chvíli otevřít balkonové dveře a nechat rozsvíceno. Jak tedy hmyzu zabránit, aby vnikl do vašeho domova?

Síť proti hmyzu na suchý zip

Nejrychlejší a finančně nejméně náročný způsob řešení poskytují okenní sítě s upevněním na suchý zip, který se lepí na rám okna. Jsou snadno dostupné, nabízejí je všechny hobbymarkety a sehnat se dají v celé řadě rozměrů. Pokud máte navíc okna atypických rozměrů nebo jste jen vybrali špatnou velikost sítě, můžete síťku i suchý zip jednoduše zastřihnout do požadované velikosti.

Pevná síť

Pevná síť na okna je nejpoužívanější způsob ochrany proti hmyzu. Nejedná se však o síťku pevně přitlučenou hřebíčky k rámu okna, jak si mnoho lidí představuje. Pevnou síť totiž můžete z okna hravě sundat. Jde o samostatný rám, který tvoří hliníkový profil vyplněný síťovinou z poplastovaného sklolaminátového vlákna. Ta, na rozdíl od starých kovových sítí, nepodléhá korozi a dobře snáší teplotní rozdíly.

Objednat si můžete i speciální síťoviny, jako je protipylová či transparentní. Pevná síť se na okna umisťuje zevnitř místnosti, bez nutnosti vrtání do okenního rámu, upevňuje se pomocí otočných nebo pružinových držáků.

Zdroj: Youtube

Rolovací sítě

Tyto sítě jsou určeny pro montáž do svislých oken či dveří, samostatným typem svinovacích sítí jsou pak ty na střešní okna. Představují nejpohodlnější řešení ochrany interiéru proti hmyzu, protože v době, kdy je nepotřebujete, je stáhnete. Nezasahují tak do prostoru jako klasické pevné či otevírací sítě a nezastiňují výhled v době, kdy je nepoužíváte.

Na výběr máte ze dvou možností. Horizontální rolovací sítě lze použít na téměř všechny typy oken, vertikální rolovací sítě jsou vhodné pro téměř všechny typy balkonových dveří, zejména na francouzská okna.

Zdroj: ireceptar.cz, popelky.cz