Šlehačková bábovka je oblíbeným dezertem, který můžete připravit na mnoho způsobů. Její jemná a vláčná textura je díky použití smetany jedinečná a potěší každého. V tomto článku vám přinášíme tři osvědčené recepty, které zvládne připravit každý, ať už jste zkušený cukrář, nebo začátečník v kuchyni.

Zdroj: Youtube

Hrníčková šlehačková bábovka

Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí připravit bábovku rychle a bez vážení ingrediencí. Stačí vám hrníček jako měrná jednotka. Budete potřebovat:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • špetku soli
  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
  3. Přidejte vejce a smetanu a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy na bábovku.
  5. Pečte přibližně 40 minut, dokud není bábovka zlatavá a propečená.

Šlehačková mramorová bábovka

Tato mramorová verze šlehačkové bábovky je nejen lahodná, ale také vypadá velmi efektně. Budete potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
  3. Přidejte vejce a smetanu a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Polovinu těsta vlijte do vymazané a vysypané formy na bábovku.
  5. Do zbylé poloviny těsta přimíchejte kakao a vlijte do formy na světlé těsto.
  6. Vidličkou lehce promíchejte, aby vznikl mramorový efekt.
  7. Pečte přibližně 45 minut, dokud není bábovka zlatavá a propečená.

Odlehčená šlehačková bábovka bez cukru

Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí udržet svou stravu lehkou, aniž by museli obětovat chuť. Budete potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g erythritolu nebo jiného přírodního sladidla
  • 200 ml smetany ke šlehání (můžete použít i smetanu light)
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr (nebo ekvivalent sladidla)
  • 100 ml nízkotučného jogurtu
  • špetku soli
  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V míse smíchejte mouku, erythritol, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
  3. Přidejte vejce, smetanu a nízkotučný jogurt a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy na bábovku.
  5. Pečte přibližně 50 minut, dokud není bábovka zlatavá a propečená.

Šlehačková bábovka je skvělým dezertem, který si můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte naše recepty na hrníčkovou, mramorovou nebo odlehčenou šlehačkovou bábovku a užijte si sladký zážitek, který potěší vaši rodinu i přátele.

Zdroj: https://www.toprecepty.cz, https://fresh.iprima.cz, https://vikendovepeceni.cz

Související články