Vynikající punč je tím, co dotváří dokonalou vánoční atmosféru. K vánočním svátkům patří stejně jako stromeček, cukroví a dárečky. Víte, jak si správný punč uvařit? A věděli jste, že jej můžete udělat i v nealkoholické verzi – třeba pro vaše děti?

Víno, rum a koření jsou základem každého vánočního punče. Existuje nespočet receptů v různých variantách. Zatímco někdo používá víno bílé, jiný dává přednost vínu červenému. Malé změny mohou být také v použitém koření. Za nás ale chutná nejlépe kombinace badyánu, skořice a hřebíčku. Vyzkoušet ale můžete také kardamom.

Recept na vynikající vánoční punč

Budete potřebovat:

500 ml červeného vína, 150 ml rumu, 450 ml vody, 2 pomeranče, 1 citron, 2 ks skořice, 5 ks hřebíčku, 2 ks badyánu, 3 lžíce cukru

Postup přípravy:

Vymačkejte šťávu z jednoho pomeranče a zbytek nakrájejte (bez slupky).

Šťávu z pomeranče přiveďte k varu, přidejte cukr, víno, rum a koření.

Ve chvíli, kdy se směs začne vařit, hrnec s punčem odstavte, aby se z něj alkohol nevyvařil.

Hotový punč ozdobte kousky pomeranče, skvěle chutnají také višně.

Varianta vhodná pro děti:

Pokud chcete, aby si chuť vánočního punče užily také vaše děti, můžete alkohol nahradit ovocným džusem. Koření nechte ve stejném složení jako v receptu výše.

Zdroj: punc.cz