Balzám na rty se stal běžným pomocníkem skoro každé z nás. Jistě víte, že ne vždy jsou kvalitní. Vyzkoušejte si přípravu vlastního balzámu na rty u vás doma. Je to snadné, víte přesně, co si na rty mažete, a můžete vytvořit něco, co opravdu vyhovuje vašim potřebám a vkusu.

Výroba balzámu na rty je snadná, podívejte se na ni:

Zdroj: Youtube

Je libo růžový olej, nebo raději čokoládu s mátou?

Fandíte-li růžím, pak máme recept přímo pro vás. Postačí vám pouze čtyři ingredience: shea máslo, včelí vosk, kokosový olej a esenciální olej s vůní růže. Postupně rozpusťte všechny pevné ingredience v poměru 1 : 1 : 2, kdy nejvíc dáte kokosového oleje. Na rozpouštění si vezměte hrnec s dvojitým dnem nebo použijte vodní lázeň. Jakmile se rozpustí, tak přidejte pár kapek esenciálního oleje a hotovou směs nalijte do sklenice. Nechte balzám vychladnout a ztuhnout.

Další možností je příprava balzámu na rty s mátou a čokoládou. K přípravě budete potřebovat kakaový prášek (jednu lžíci), kokosový olej (dvě lžíce), včelí vosk (dvě lžíce), mátový olej (asi pět kapek). Včelí vosk rozpusťte na sporáku. Jakmile se rozpustí, přidejte kakao a dobře promíchejte. Přidejte několik kapek mátového oleje a znovu promíchejte. Nechte směs vychladnout, přelijte do nádoby a vložte do lednice ztuhnout. Použít můžete i jakoukoli jinou vůni, s kakaem jde skvěle dohromady třeba pomeranč.


Zdroj: myglamm.com