Palačinka jinak. Tahle se peče v troubě

Říká se jí Dutch Baby, a i když při přípravě této netradiční palačinky rovněž potřebujete pánev, podstatné je něco jiného. Tahle dobrota se totiž musí šoupnout do trouby.

kaštanová tinktura

Domácí kaštanová tinktura posílí vaše žíly

Při podzimní procházce teď často narazíme na spadané kaštany. Tato oblíbená surovina pro dětské tvoření ale prospěje i dospělým. Vyrobte si doma kaštanovou tinkturu, která posílí vaše žíly, klouby a zbaví vás problémů s věčně studenými končetinami.

skvrny

Jak se zbavit skvrn od červeného vína

Přichází období setkání a oslav, které jsou samozřejmě doprovázené skleničkou něčeho ostřejšího. S tím ovšem souvisí i nepříjemné nehody, pokud se alkohol vylije. Když však víte, jak na to, ani obávané červené víno vám trvalé skvrny nezpůsobí. Přečtě...

pes na podzim

Pět největších podzimních hrozeb pro vaše psy

Podzim nemusí být vůbec sychravý a pochmurný, příroda svou barevností i pozdním sluníčkem naopak láká k procházkám a výletům. Ale i tohle období přináší různá nebezpečí, o kterých by měli vědět především majitelé psů. Jaké jsou největší podzimní hroz...

sekaná

Jak na šťavnatou sekanou, která nepraskne

S podzimním sychravým počasím přichází chuť na vydatná jídla. A co může být lepší než horká, voňavá sekaná? Máme pro vás osvědčený recept na šťavnatou sekanou, která nikdy nepraskne.

Ani při oplachování obličeje nenechte téct vodu zbytečně dlouho.

Jak ušetřit za vodu v koupelně. A také v kuchyni

Nečekejte, až vám někdo jednou za rok připomene, že se blíží Světový den vody. Šetřit tuhle vzácnou tekutinu můžete doma každý den.

Zavařování s dýní rychle a spolehlivě

Dýně není nikdy dost. A pokud si myslíte opak a už se vám přejedla a halloweenská strašidla také máte vyrobená, zpracujte přebytky ze zahrady na kompoty a džemy. Uvidíte, že nejen na Vánoce přijdou vhod.

cibulový zábal

Cibulový zábal na chodidla pomůže při mnoha neduzích

Cibule je královnou naší kuchyně, ale také nepostradatelnou součástí domácí medicíny. Tradičně se u nás dělá cibulový čaj s medem, který pomáhá při nachlazení. Léčivé účinky cibule ale můžete využít i jinak – zkuste cibulový zábal na chodidla.

rychlovarná konvice vodní kámen

Jak snadno a účinně vyčistit rychlovarnou konvici

Rychlovarná konvice patří mezi spotřebiče, bez kterých se v kuchyni neobejdeme. Ale aby správně fungovala, je potřeba se o ni starat. Jak vyčistit rychlovarnou konvici snadno, levně a účinně?

Sympatický bodlináč se musí před zimou pořádně vykrmit – třetinu jeho váhy teď tvoří tuk.

Našel jsem ježka. Co s ním mám dělat?

Ještě před sto lety by to ve většině případů bylo jednoduché: ježek by putoval do polévky, která podle dávných zápisů byla velmi chutná (skoro jako z vrány). Nyní nás však osud bodlináčů dojímá a usilovně se snažíme jim pomoci. Pokud si je ale vezmem...

jíška

Jak udělat správně jíšku

Jíška je tradiční ingrediencí české kuchyně, a ačkoliv je v současnosti trend nahrazovat ji méně kalorickými alternativami, jsou recepty, ve kterých má jíška stále své opodstatnění. Proto je dobré ji umět udělat i dnes. Jak na to?

Recept: Fenomenální holandský řízek

Pamatujete, když se ve školních jídelnách občas podávala tahle dobrota? Možná jste si ale holandský řízek dělávali také doma. Když vsadíte na poctivé suroviny, výsledek vás překvapí.

bylinková sůl

Uchováváme bylinky v soli

Když je řeč o tom, jak správně uchovávat bylinky, jejich nakládání do soli asi většinu lidí nenapadne. Ovšem bylinkovou sůl známe všichni. A právě vynikající bylinkovou sůl si můžete vyrobit i sami, stačí jen vědět, jak s bylinkami a solí pracovat.

uklizený pokoj

Jak mít stále uklizeno

Všichni chceme žít v čistotě a pořádku, ovšem v každodenním zápřahu na úklid někdy nezbývá čas ani síly. Díky našim časově nenáročným, zato šikovným tipům však můžete mít uklizeno trvale. Navíc budete mít víc času a nepřekvapí vás ani nečekaná návště...

V každé kuchyni vzniká spousta bio odpadu, tak ho chytře zužitkujte.

3x o domácích kompostérech v kuchyni

Nemáte zahradu a chcete užitečně zpracovat bio odpad? Jde to dokonce i v bytě. Vyberte si, která varianta vám bude nejvíce příjemná.

pes líná

Jak u psa zvládnout podzimní línání

S podzimem přichází období línání, kdy psi mění letní srst za zimní. Psí chlupy jsou v té době doslova všude. Jak se o psí srst v tomto období nejlépe starat a pokud možno eliminovat chlupy v bytě?

dýňové rizoto

Dýňové rizoto – ideální jídlo na podzim

Rizoto je velmi oblíbený pokrm, který se dělá v nesčetných variantách. Právě teď na podzim můžete pro jeho přípravu využít i hojnou a oblíbenou dýni hokaido. Výsledkem bude vynikající a vpravdě podzimní dýňové rizoto.

Skvělý matcha chlebíček podle receptu porotkyně z Peče celá země

Přemýšlíte, co budete péct v neděli? Zkuste změnu, sladký chlebíček s populárním matcha tea. Autorkou receptu je zkušená cukrářka Mirka van Gils Slavíková.

Pokud se naučíme vykostit kuře, můžeme všechno dokonale využít.

Jak poznat nekvalitní kuřecí maso

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa v české kuchyni. Výborně chutná, je lehce stravitelné a v kuchyni všestranné. Přesto na pultech nemusí být vždycky kvalitní kousky. Poradíme vám, jak nekvalitní kuřecí maso poznat.

Čas od času se vyplatí revize vaší domácí knihovničky.

Máte doma knihy navíc? Pošlete je do světa

Každý ví, že knihy se nevyhazují. Jenže kam s těmi, které už nebudete číst, doma jen zabírají místo a práší se na ně? Neváhejte dlouho a pošlete je dál.

Nejoblíbenější jedlá bedla vysoká.

Bedla vysoká má jedovaté dvojnice. Znáte je?

Bedla vysoká je právem oblíbená a hojně sbíraná. Je také považovaná za relativně bezpečnou houbu, tedy takovou, u které nehrozí vysoké riziko záměny. Ale i ona má své nejedlé, ba dokonce jedovaté dvojnice. Které to jsou a jak je poznáme?