Při výběru svačinového boxu myslete především na velikost, materiál a počet přihrádek.

Jak vybrat svačinový box? Tady je 5 věcí, na které nesmíte zapomenout

Sortiment boxů na svačinu pro školáky je velmi pestrý. Liší se velikostí, počtem přihrádek, použitým materiálem i schopností udržet jídlo studené či teplé. Podle čeho vybrat ten správný?

Dýně v různých velikostech a odstínech, ať už v koši nebo rozesety po domě, dodávají interiéru zvláštní podzimní nádech. Nejenže jsou krásné na pohled, ale také nás neustále připomínají tu nejlepší část podzimu - sklizeň, úrodu a přípravu na zimní měsíce.

Chcete nejlepší podzimní dekorace? Barevné listí bude domácnosti slušet

Podzim je nejenom obdobím padajícího listí a kratších dnů, ale také skvělou příležitostí k tomu, abyste svůj domov oblékli do nového, hřejivého hávu. Jak na to? Ponořme se do barev, vůní a textur tohoto kouzelného období!

Lehká zálivka z olivového oleje, citronové a pomerančové šťávy dodává salátu skvělou chuť a svěžest.

Skvělé jídlo za 15 minut? Připravte si vynikající salát z bílých fazolí

Tento recept na fazolový salát s tuňákem a citrusovou zálivkou si zamilujete – je rychlý, snadný, zdravý a můžete si ho vyladit přesně podle své chuti.

Ochranná fólie z oken by se měla sundat z oken do 6 týdnů

Jak snadno odstranit fólie z plastových oken? Za titěrnou práci velká odměna!

Každá nová plastová okna jsou opatřena ochrannou fólií, která je chrání při výrobě, přepravě a montáži. Často se ale stává, že ji lidé zapomenou sundat a okna fólie “hyzdí” několik měsíců, nebo dokonce roků, než se dokončí rekonstrukce. Fólii je ale...

S frgálem nikdy nevíte, co vás příště čeká – vyzkoušejte všechny možnosti!

Upečte si pravý valašský frgál. Chutná všem a jeho náplň můžete snadno měnit

Hledáte kulinářskou perlu, která oslní vaše chuťové buňky a udělá parádu na každém večírku? Vítejte v kulinářském ráji jménem frgál! Tato moravská lahůdka je připravena vás okouzlit svým chutným vzhledem i chuťovým profilem.

Nežádoucí jsou kočičí výkaly, které bývají plné choroboplodných zárodků

Jak vyhnat cizí kočky ze zahrady? Zkuste některý z našich fíglů

Potulují se po vaší zahradě cizí kočky? Existuje několik humánních způsobů, jak se s tímto problémem vypořádat pomocí jednoduchých, ale velmi účinných metod.     

Hruškové muffiny se skořicí jsou perfektní dezert pro podzimní dny.

Takhle chutná podzim. Upečte si šťavnaté hruškové muffiny se skořicí

Tyto hruškové muffiny vám večer provoní byt a ráno zpříjemní start do nového dne. Jsou měkké, vláčné, šťavnaté a hotové během chvilky.

Minimalismus v designu zde nehovoří o nedostatku, ale spíše o umění vybrat si to nejdůležitější. V tichosti a jednoduchosti této knihovny najdeme klid a soustředění, kde každý titul má svůj význam a místo.

Udělejte si pořádek v knihovně a nebudete se hroutit vy ani police s knížkami

Chystáte se na přeorganizování svého knižního ráje nebo začínáte s budováním vlastní knihovny? Pak jste na správném místě! Připravili jsme pro vás pár tipů, jak na to, aby vaše domácí knihovna byla nejen funkční, ale i vizuálně působivá.

Pečení chleba doma

Boží domácí chleba jednoduše i s návodem krok za krokem

Odhalte tajemství pečení dokonalého domácího chleba. S naším průvodcem se stanete chlebovým kouzelníkem dřív, než stihnete koupit mouku.

Frgál je tradiční a také unikátní valašskou specialitou. V Resortu Valachy vás je naučí péct zkušené pekařky.

Umíte upéct pravý valašský frgál? Víme, kde vás to naučí

Poslední zářijová sobota nabídne několik zajímavých akcí pro milovníky dobrého jídla a pití. Můžete vyrazit na vinobraní, vyzkoušet si pečení frgálů nebo se nechat omámit vůní levandule.

Pórková polévka s bramborami a slaninou zasytí celou rodinu.

Jídlo za dvacet korun. Dokonalá polévka z pórku a slaniny

Pórková polévka patří mezi klasická jídla tradiční české kuchyně. Výborně chutná, skvěle zasytí a je zdravá. Plný hrnec vás navíc přijde jen na pár korun.

Stroj na mytí nádobí si nechala Josephine Cochranová patentovat v roce 1886.

Myčku vynalezla žena. Nebavilo ji totiž mýt nádobí po večírcích

Za geniální spotřebič, který za nás umyje špinavé talíře, hrnce i sklenice, vděčíme Američance Josephine Cochranové. Možná vás překvapí, že její „stroj na mytí nádobí“ byl patentován už v roce 1886.

Domácí pita chleba zvládne i začátečník.

Jak se dělá domácí pita chleba? Stačí 5 ingrediencí a rozpálená pánev

Nadýchané pita placky chutnají skvěle plněné i podávané jako příloha k masu, zeleninovým salátům a pomazánkám. Jejich domácí výroba je snadná a můžete do ní zapojit i děti.

Smyslem flambování je vylepšit vzhled a chuťové vlastnosti masa, dezertů i nápojů.

Pošírovat, konfitovat, flambovat… Znáte všechny tyto kuchařské techniky?

Víte, jaký je rozdíl mezi blanšírováním a pošírováním? A co znamená konfitovat nebo drezírovat? Projděte si s námi známé kuchařské pojmy a techniky.

Ribollita má různé podoby, neměly by v ní však nikdy chybět fazole, černá kapusta a rajčata.

Polévka z Toskánska z chleba a fazolí? Je vynikající!

Z italských polévek je u nás populárnější minestrone, ale až ochutnáte její příbuznou ribollitu, určitě se u vás v kuchyni zabydlí také. Je plná zeleniny, fazolí, voňavých bylinek a zužitkujete do ní starší pečivo, které už nikdo nechce jíst.

Švestková galetka s celozrnnou moukou.

Přivítejte podzim švestkovou galetkou. Chutná božsky

Sezona švestek je v plném proudu a toho je třeba využít. Upečte si tuto francouzskou galetku, v níž vynikne nejen jejich chuť, ale i půvab.

Multifunkční robot ETA Leonardo Plus 0070 90010 zastane práci několika spotřebičů dokonce i kuchařských knih.

Bez práce nejen koláče. S těmito chytrými roboty se v kuchyni nenadřete

Multifunkční kuchyňské spotřebiče zastanou roli hned několika přístrojů naráz. Vybrali jsme pro vás dvě novinky, s nimiž vám půjde vaření jako po másle.

Zdravé srdce

Jak se nebát infarktu a mrtvice? Chce to více pohybu a méně stresu

Chcete mít srdce jako lev? Pak jste na správném místě! V tomto článku se dozvíte, jak pomocí jednoduchých kroků zajistit, aby vaše srdce a krevní oběh byly ve vrcholné kondici.

Burčák je lék. Odbourává tuky, léčí zdravotní neduhy a seženete jej bez receptu

Má výbornou, osvěžující chuť, svědčí zdraví a dokonce pomáhá odbourávat tuky. Burčák je teď všude, ale maximálně do listopadu, tak ho neprošvihněte. Protože u burčáku skutečně platí: kudy teče, tudy léčí.

I když špenát neobsahuje tolik železa, jako se dříve tradovalo, pořád je velmi zdravou a prospěšnou zeleninou.

Což takhle dát si špenát? Na magnet nereaguje, ale nahradí polovinu lékárny

Drobná chybka ve výpočtu pasovala v minulosti špenát na fantastický zdroj železa. Tím sice není, ale obsahuje tolik dalších vitaminů a minerálů, že by neměl v jídelníčku chybět.

Sklo krbu nikdy nečistěte abrazivními přípravky

Máte věčně zakouřené krbové sklo? Víme, jak ho snadno vyčistit

S příchodem studených sychravých dní bude přibývat chvil, kdy si doma budete chtít zpříjemnit večer zapáleným ohněm. Zakouřené krbové sklo by vám však mohlo tyto chvíle narušit. Jak správně krbové sklo vyčistit?