Určitě si říkáte: „Už tam ty ženský měly problémů dost. Tentokrát vše proběhlo hladce.“ OMYL. Prostě se mýlíte! U nás je vše problematické. Možná si říkáte, že řešíme příliš detaily. Asi ano. Máme ale nějakou představu, jak by měla daná věc vypadat, platíme za to (a ne málo), tak bychom to chtěly mít dle našich požadavků.

Vezmu to tedy od začátku. Náš pan stavitel nás (v únoru) informoval, že jedna z nejznámějších českých firem vyrábějící dveře má akční nabídku, která platí do konce února. Vybraly jsme tedy s mamkou dveře a poté jsme s panem stavitelem procházeli po domě a u každých „budoucích dveří“ jsme si upřesňovali, zda budou pravé, nebo levé a šířku. Pan stavitel si vše „pečlivě“ poznamenával.

V květnu dveře dorazily. Ha ha ha. Já se tomu už musím smát. (Brečet mě moc nebaví.) Do podkroví bylo objednáno pět dveří. Z toho byly pouze jedny správné. Dvoje dveře nebyly prosklené, ale plné. To mi nevadilo, tak jsem souhlasila s jejich namontováním. (Tady vidíte, že stále ustupuji ze svých požadavků). Zbytek byl úplně špatně. Otvírání na opačné strany a špatná šíře. Měla jsem radost, že mám alespoň nějaké dveře, než přišla do domu nezávislá osoba, dveře si prohlédla profesionálním okem a řekla: „Ty dveře jsou prohnuté, podívejte se.“ A opravdu tomu tak bylo.

Pan stavitel uznal, že dveře nejsou v pořádku a řekl, že vyřídí reklamaci. Tak uvidíme, co se bude dít. Mezitím byly namontovány mamky dveře. U ní to bylo v pořádku na 50 %. Opět některé neseděly a jedny byly dokonce poničené. Byla v nich proražená dírka.

Suma sumárum

Jsme asi naivní, když si myslíme, že koupením zboží u renomované firmy se vyvarujeme problémům. Nic proti polskému zboží - příště pojedeme tam. Anebo tam nepojedeme, ale objednáme si to u nich přes internet. Že by to bylo komplikované v případě reklamace? Mám dojem, že by to vyšlo nastejno.

Loučím se. Vaše zdrchaná Eva