Milovníci saunování museli až donedávna spoléhat buď na návštěvu veřejných zařízení, nebo se pustit do nákladného budování tradiční sauny v domácích podmínkách. Cenově dostupné moderní infrasauny, které se v českých domácnostech začínají stále víc prosazovat, jim však umožní užít si zdraví prospěšné saunování kdykoli, a to v soukromí domova.

Navštivte zbrusu nové a největší Sauna centrum v ČR. Na více než 500 m² si můžete vyzkoušet až 30 modelů saun.

Teplota kolem 60°, kterou si vychutnáváme v prostředí domácí sauny, především uvolňuje tělo a také pomáhá zbavit se námahy a stresu. Infrasauna navíc umožňuje doslova vystoupit z běžného stresujícího prostředí a dopřát si odpočinek.

align: right Pravidelné používání infrasauny má řadu velmi pozitivních zdravotních účinků. Mezi ty nejvýznamnější patří vliv na kardiovaskulární systém. Organismus reaguje na teplo vznikající zhruba 4 cm pod kůží snahou ochladit se. Znatelně proto zvyšuje srdeční rytmus a metabolický výdej. Všeobecně je také známé, že teplo snižuje ztuhlost končetin, kloubů a zad. Pravidelné domácí saunování se tedy může stát důležitou součástí přípravy sportovců před i po zátěži, která je navíc velmi příjemná. Přináší také úlevu lidem se ztuhlými nebo bolestivými klouby.

Pozitivních účinků používání infrasauny na organismus je samozřejmě mnohem více:

  • Zlepšuje prokrvení kůže a zbavuje ji nečistot, kůže se stává pevnější, lesklejší, elastičtější.
  • Zlepšuje akné, ucpané póry, suchý ekzém, kopřivku, lupénku.
  • Kladně ovlivňuje proces odstraňování celulitidy a hubnutí (může zrychlit metabolismus a zvýšit spotřebu energie).
  • Zvýšení tělesné teploty vede k usmrcení bakterií a virů, případně alespoň k zastavení jejich dalšího šíření a tím zastavení zhoršování infekce.

Na rozdíl od tradiční finské sauny je domácí infrasauna vhodná i pro osoby, které se léčí s krevním tlakem nebo těžce snášejí vysokou teplotu v klasické sauně. A pochopitelně nejvíc si ji užijí všichni, které trápí studené končetiny nebo obecně teplomilní lidé, a to nejen přes zimu, kdy je intenzivní teplo velmi vzácné.

Jak probíhá pořizování domácí infrasauny

Zatímco v případě budování klasické sauny přicházejí na řadu stavební úpravy a náročná práce mnoha řemeslníků, infrasauna se prodává připravená vlastně jako skládačka. Její stavba trvá přibližně 35 minut a podle instrukcí ji zvládne prakticky každý. Stačí najít doma potřebný prostor (nejmenší infrasauna má rozměr 74x83x170 cm) a zajistit přívod elektrického proudu. Běžné připojení domácností 230 V je pro infrasauny zcela optimální.

Sortiment společnosti Marimex zahrnuje infrasauny několika rozměrů, s keramickými nebo karbonovými topnými tělesy. Pobyt uvnitř infrasauny lidem zpříjemňuje také zabudovaný MP3 přehrávač. A aby infrasauna v domě nebo bytě také hezky vypadala, na výběr je několik různých designů a vnějších materiálů.