Hnědá rýže obsahuje původní obal, takže si zachovává cenné látky a živiny. Díky vyššímu obsahu tuku ale rychleji žlukne.
Rýže basmati má dlouhá zrnka, jemně oříškovou chuť a po uvaření zůstává sypká.
Jasmínová rýže má jemnou květinovou vůni a po uvaření zůstává lepkavá.
Arborio a carnaroli patří mezi kulatozrnné druhy s vysokým obsahem škrobu, který se během vaření uvolňuje.
Kulatozrnná rýže je nezbytnou ingrediencí při přípravě krémového italského risotta.
Černá neboli divoká z botanického hlediska rýží není, jedná se o semena severoamerické vodní trávy.
Každý druh rýže má své specifické vlastnosti a liší se chutí, konzistencí i způsobem přípravy.
Odesláním souhlasím se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí Zásady zpracování osobních údajů spol. VLTAVA LABE MEDIA a.s.