V Česku nejoblíbenější dochucovadlo způsobuje rakovinu žaludku. Přitom jej snadno můžete nahradit!
1 / 6
Zavřít galerii
close
info
ungvar / Shutterstock
Místo, než byste do hrnce polévky vhodili kostku bujonu, raději si uvařte vývar z kostí, který navíc obsahuje kolagen, nebo vsaďte na zeleninový vývar
close
info
Monika_1 / Shutterstock
Vyrobte si vlastní domácí bujón, který bude chutný a zdravý
close
info
Freepik.com
Bujónové kostky jsou koncentrovaná dochucovadla, která dodají polévkám a omáčkám výraznou chuť
close
info
chandlervid85/Freepik.com
Bujónové kostky obsahují i další ingredience, které našemu tělu zrovna moc neprospívají: ribonukleotidy sodné (E635), škrob, kvasnicový extrakt a nasycené tuky
close
info
Africa Studio / Shutterstock
V průběhu času se bujónové kostky staly v některých kuchyních, včetně té naší, základní surovinou
close
info
ILONA SHOROKHOVA/Freepik.com
Některé výzkumy spojují nadměrnou konzumaci soli s vyšším rizikem vzniku rakoviny žaludku