Pěstování mandloní není náročné. Zasadíte-li je však na špatné stanoviště, úrody se nedočkáte
1 / 6
Zavřít galerii
close
info
New Africa / Shutterstock
Mandle jsou chutné samy o sobě, vyrábí se z nich mandlové mléko, mandlové máslo nebo mouka a lisuje se z nich cenný olej
close
info
Juergen Wackenhut / Shutterstock
Stromy tvoří vzpřímenou a rozložitou korunu, která je na konci zimy a začátkem jara, ještě před otevřením listů, ozdobena množstvím drobných růžových nebo bílých květů na holých větvích
close
info
Gabriele M. Reinhardt z Pixabay
Mandloně jsou brzy na jaře ozdobeny množstvím drobných růžových nebo bílých květů na holých větvích
close
info
Daniel Prudek / Shutterstock
Mandlové sady v Hustopečích u Brna
close
info
Felipe López Ruiz/Pexels.com
Plody mandloní sklízejte v polovině podzimu. Pukání tobolek je dobrým znamením, že jsou ořechy zralé
close
info
Karolina Grabowska / Pexels
Mandle se používají v lidovém léčitelství v boji proti nachlazení, protože mají antivirotické a antibakteriální účinky, a navíc pomáhají posilovat imunitu.